Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Αφγανιστάν: 10 εκρήξεις τραυμάτισαν 11 ανθρώπους

Δέκα εκρήξεις, από τις οποίες οι έξι ήταν επιθέσεις αυτοκτονίας, σημειώθηκαν εναντίον κυβερνητικών στόχων στην Κανταχάρ, στο νότιο Αφγανιστάν.

Απο τις επιθέσεις αυτές, τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί καθώς συνεχίζεται η ανταλλαγή πυρών μεταξύ των ένοπλων ανδρών που έχουν καταφύγει σε ένα εμπορικό κέντρο και των δυνάμεων ασφαλείας, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

“Μέχρι στιγμής σημειώθηκαν σήμερα δέκα εκρήξεις στην Κανταχάρ. Εχουμε επιβεβαιώσει ότι οι έξι από αυτές ήταν επιθέσεις αυτοκτονίας”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζαλμάι Αγιούμπι, εκπρόσωπος των αρχών της επαρχίας Κανταχάρ.

Η έδρα του κυβερνήτη της επαρχίας ήταν ανάμεσα στους στόχους, ενώ ακολούθησε ανταλλαγή πυρών μεταξύ ενόπλων ανδρών και των δυνάμεων που φυλούσαν το κτίριο.

Τρεις αστυνομικοί και οκτώ πολίτες έχουν τραυματιστεί και διακομιστεί στο νοσοκομείο, όπως επεσήμανε ένας τοπικός αξιωματούχος στο Ρόιτερς.

Ο Γιούσουφ Αχμάντι, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις, επιβεβαίωσε στο Γαλλλικό Πρακτορείο ότι η επιχείρηση συνεχίζεται και διαβεβαίωσε ότι “ο εχθρός θα υποστεί βαριές απώλειες”. Σύμφωνα πάντως με τον ίδιο οι επιθέσεις αυτές δεν σχετίζονται με το θάνατο του ηγέτη της αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν.

“Ενας αριθμός μαχητών βρίσκονται σε πολλές πειροχές στην πόλη. Δεν πρόκειται για αντίποινα για το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν”, επεσήμανε ο Αχμάντι.

Εξάλλου οι Ταλιμπάν είχαν ανακοίνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα την έναρξη της “εαρινής τους εφόδου”, ενώ είχαν απειλήσει ότι θα εντατικοποιήσουν τις επιθέσεις τους εναντίον των ξένων στρατευμάτων και των αφγανών αξιωματούχων.

Διαβάστε επίσης
Επίθεση των Ταλιμπάν στο κυβερνείο της Κανταχάρ!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε