Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Αφγανιστάν 2011: στις σπηλιές των Ταλιμπάν τώρα βασιλεύει η ηρωίνη και το κρακ

Αφγανιστάν 2011: στις σπηλιές των Ταλιμπάν τώρα βασιλεύει η ηρωίνη και το κρακ

Τα αφιλόξενα βουνά του Αφγανιστάν. Αυτά με τις μεγάλες σπηλιές. Αυτά που μόνο ο Μέγας Αλέξανδρος πάτησε και κατάκτησε.

Tα βουνά που ο Βρετανικός στρατός κατακρεουργήθηκε, τα βουνά που η Σοβιετική πολεμική μηχανή σμπαραλιάστηκε, εκεί που οι Αμερικάνοι δεν τόλμησαν να πατήσουν παρά μόνο όταν τα βομβάρδισαν και τα ισοπέδωσαν, σε αυτά τα βουνά που κάποτε κρύβονταν οι Μουτζαχεντίν και πιο πρόσφατα οι Ταλιμπάν, Αφγανοί και κάποιοι Αμερικάνοι στρατιώτες ζουν το δικό τους ταξίδι της “παραμύθας” και της πρέζας.

Το onalert σας παρουσιάζει φωτογραφίες από το Αφγανιστάν. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον Ρώσο φωτορεπόρτερ Ιλία Βαρλάμοφ του ειδησεογραφικού portal Russia Today.

Παρουσιάζουν εικόνες της καθημερινότητας στις μεγάλες πόλεις, αλλά παρουσιάζουν και μια άλλη πλευρά. Μια σκοτεινή πλευρά. Την πλευρά των σκληρών ναρκωτικών στα οποία εθίζονται καθημερινά όλο και πιο πολλοί Αφγανοί και τους ακολουθούν παρά πόδας και πολλοί Αμερικάνοι φαντάροι.

Εξάλλου και για τους μεν και για τους δε η περιοχή είναι “παράδεισος”. Μεγάλη παραγωγή ηρωίνης βγαίνει στο Αφγανιστάν ενώ όπως λένε πολλοί Αμερικάνοι φαντάροι: “για να αντέξει κάποιος σε αυτόν τον διαολότοπο πρέπει να είναι μαστουρωμένος…”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ www.onalert.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε