Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αφγανιστάν: Δύο νεκροί και 19 τραυματίες απο επίθεση καμικάζι

Αφγανιστάν: Δύο νεκροί και 19 τραυματίες απο επίθεση καμικάζι

Δύο πολίτες σκοτώθηκαν και 19 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων τέσσερις στρατιώτες του ΝΑΤΟ, από την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησε ένας καμικάζι εναντίον μιας αεροπορικής βάσης του ΝΑΤΟ στην επαρχία Κανταχάρ, στο νότιο Αφγανιστάν.

“Ο καμικάζι ανατίναξε το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του την ώρα που μια αυτοκινητοπομπή της ISAF (της δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν) εισερχόταν στην αεροπορική βάση. Από την επίθεση αυτοκτονίας έχασαν τη ζωή τους δύο πολίτες και τραυματίστηκαν 15 άτομα και 4 στρατιώτες του ΝΑΤΟ”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο στρατηγός Άμπντουλ Ραζίκ, ο οποίος είναι επικεφαλής της επαρχιακής αστυνομίας.

Εκπρόσωπος της ISAF επιβεβαίωσε την είδηση για την επίθεση, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει περαιτέρω σχετικά με τα θύματα.

Η επίθεση αυτή στην βάση στην Κανταχάρ έγινε κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψης στο Αφγανιστάν του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Λίον Πανέτα, ο οποίος βρίσκεται εκεί για να συζητήσει με την διοίκηση των διεθνών δυνάμεων για τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτών οι οποίοι καλούνται να παραμείνουν στη χώρα μετά το 2014, όταν θα έχει αποσυρθεί ο βασικός όγκος των στρατευμάτων των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε

Νέο μακελειό στη Συρία – 16 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε