Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Αφγανιστάν: Νεκροί δύο αμερικανοί στρατιώτες

Οι δύο στρατιώτες της δύναμης του ΝΑΤΟ που σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν από έναν Αφγανό στρατιώτη ήταν Αμερικανοί, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιοχής

στην οποία σημειώθηκε το περιστατικό, ο οποίος βεβαίωσε ότι ο θάνατός τους συνδέεται άμεσα με τις ταραχές για το κάψιμο Κορανίων σε αμερικανική βάση.

“Την ώρα που οι διαδηλωτές πλησίαζαν στην αμερικανική βάση, ένας Αφγανός στρατιώτης άνοιξε πυρ εναντίον Αμερικανών στρατιωτικών, σκοτώνοντας δύο από αυτούς. Στη συνέχεια αυτός διέφυγε περνώντας μέσα από το πλήθος”, δήλωσε ο Μοχάμαντ Χάσαντ, κυβερνήτης της περιοχής Χογκιάνι, στην επαρχία Νανγκαρχάρ, όπου σημειώθηκε το περιστατικό.

Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο από δυτική πηγή της ασφάλειας, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Το περιστατικό αυτό σημειώνεται κατά την τρίτη ημέρα των αντιαμερικανικών διαδηλώσεων και των ταραχών σε ολόκληρο το Αφγανιστάν, οι οποίες έχουν προκαλέσει το θάνατο 12 αμάχων και τον τραυματισμό δεκάδων, μετά το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου στην βάση του Μπαγκράμ, τη μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν.

Οι δύο στρατιωτικοί σκοτώθηκαν “από έναν άνδρα που φορούσε τη στολή του αφγανικού στρατού”, ο οποίος “έστρεψε το όπλο του κατά των στρατιωτών” του ΝΑΤΟ, αναφέρει η ISAF σε ανακοίνωση.

Διαβάστε

«Ξυλοκοπήστε και σκοτώστε δυτικούς!»

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε