Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Αφγανιστάν: Νεκροί οι τρεις εκλογικοί αξιωματούχοι που είχαν απαχθεί

‘Αλλοι 3 νεκροί, αυτή τη φορά αξιωματούχοι της ανεξάρτητης εφορευτικής επιτροπής, προστίθενται στη λίστα των θυμάτων κατα τη διάρκεια των εκλογών στο Αφγανιστάν.

Οι τρεις αξιωματούχοι της Ανεξάρτητης Εφορευτικής Επιτροπής του Αφγανιστάν, που είχαν απαχθεί το Σάββατο από τα βόρεια της χώρας, βρέθηκαν σήμερα νεκροί, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής, Φαζίλ Αχμαντ Μανάουι.

Μέχρι στιγμής παραμένει αδιευκρίνιστο πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν και πόσες επιθέσεις σημειώθηκαν το Σάββατο, κατά τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, αφού κάθε πηγή δίνει το δικό της απολογισμό.

Σύμφωνα με τη ΝΑΤΟϊκή διοίκηση, οι νεκροί ανέρχονται στους 22: επτά πολίτες, έντεκα Αφγανοί αστυνομικοί και στρατιώτες και τέσσερις στρατιώτες της διεθνούς δύναμης. Ο Μανάουι και το υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν έκαναν λόγο για 15 νεκρούς συνολικά, πολίτες, αστυνομικούς και στρατιώτες.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν εξάλλου ότι οι Ταλιμπάν, που είχαν απειλήσει να διαταράξουν τις εκλογές, πραγματοποίησαν περισσότερες από 300 επιθέσεις το Σάββατο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε