Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αφγανιστάν: αυξάνονται τα νατοϊκά στρατεύματα

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ ΦΩΤΟ REUTERS

Σημαντική αύξηση των στρατιωτών του ΝΑΤΟ σε μερικές εβδομάδες ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας.

Σε κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ ο γενικός γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει σημαντική αύξηση του αριθμού των στρατευμάτων στο Αφγανιστάν σύντομα. 

Το ΝΑΤΟ πρόκειται να αποφασίσει μία “προσέγγιση για να αντιμετωπίσει τους αντάρτες με μία σημαντική αύξηση των χερσαίων δυνάμεων”είπε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Η απόφαση του ΝΑΤΟ συνδέεται άμεσα με την βοήθεια που έχουν ζητήσει οι ΗΠΑ στο μέτωπο του Αφγανιστάν και έρχεται λίγο πριν ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα ανακοινώσει την επιπλέον αποστολή στρατιωτών στη χώρα.

Ωστόσο, στην Βρετανία οι θάνατοι στρατιωτών έχουν προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις στην κοινή γνώμη που ζητά την αποχώρηση από το Αφγανιστάν. Πάντως σήμερα στην ομιλία του στο ΝΑΤΟ ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ υπογράμμισε ότι η αφγανική διένεξη δεν θα είναι “ένας πόλεμος χωρίς τέλος”.

Ήδη ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν πρότεινε η διεθνής διάσκεψη για το Αφγανιστάν που θα γίνει τον Ιανουάριο να καταλήξει σε ένα χρονοδιάγραμμα για να αναλάβουν σταδιακά από το 2010 την ευθύνη της ασφάλειας οι αφγανικές αρχές.

Στο Αφγανιστάν βρίσκονται σήμερα περίπου 9.000 Βρετανοί στρατιώτες και ο Μπράουν έχει δεσμευθεί να στείλει ακόμη 500 με την προϋπόθεση ότι και οι σύμμαχοι θα στείλουν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση Ομπάμα για Αφγανιστάν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε