Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Αφγανιστάν και άλλα στην ατζέντα Ομπάμα-Σαρκοζί

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα συναντάται στο Λευκό Οίκο ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι δυο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν πολλά ζητήματα που απασχολούν όχι μόνο τις δυο χώρες αλλά και όλο τον κόσμο. Από την παγκόσμια οικονομία –ως μέλη της G20- έως την ενίσχυση των γαλλικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

Επ’ αυτού, πάντως, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, ο Μπαράκ Ομπάμα δεν προτίθεται να ζητήσει από τον Γάλλο ηγέτη να ενισχύσει το γαλλικό στρατιωτικό σώμα στο Αφγανιστάν. «Αν και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα μιλήσουν για τη γαλλική συμβολή στη διεθνή δύναμη στο Αφγανιστάν, δεν υπάρχει κανένα συγκεκριμένο αίτημα στο τραπέζι για αύξηση αυτού του εκστρατευτικού σώματος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς.

Παράλληλα τόνισε πως Ομπάμα και Σαρκοζί διατηρούν πολύ σταθερές σχέσεις, αρνούμενος την οποιαδήποτε ένταση ανάμεσα στους δυο ηγέτες. «Έχουν πολύ καλές σχέσεις εργασίας», πρόσθεσε ο Γκίμπς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε