Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αφγανοί αστυνομικοί σκότωσαν δυο στρατιώτες του ΝΑΤΟ

Αφγανοί αστυνομικοί σκότωσαν δυο στρατιώτες του ΝΑΤΟ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.05.2012 | 20:05
Πρώτη δημοσίευση: 12.05.2012 | 20:01

Δύο άνδρες που φορούσαν την στολή της αφγανικής αστυνομίας πυροβόλησαν και σκότωσαν σήμερα δύο στρατιώτες της διεθνούς δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (Isaf) στα νότια της χώρας, όπως ανακοίνωσε η Isaf.

«Έχουμε ενημερωθεί για τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες οι δράστες ήταν μέλη της αφγανικής αστυνομίας. Όμως οι επιχειρησιακές μας αναφορές επισημαίνουν ότι αυτοί οι άνδρες ήταν αντάρτες οι οποίοι είχαν μεταμφιεστεί σε αστυνομικούς και όχι αστυνομικοί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της Isaf.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε αντίθεση με την εκδοχή του Μοχάμαντ Ισμαήλ Χότακ, ενός αξιωματικού αρμόδιου για την ασφάλεια στην επαρχία Χελμάντ, όπου σημειώθηκε το επεισόδιο, σύμφωνα με τον οποίο οι δράστες ανήκουν «εδώ και ένα χρόνο» στο 5ο τάγμα της αφγανικής αστυνομίας.

Νωρίτερα, ο Φάριντ Άχμαντ Φάρχανγκ, εκπρόσωπος της αστυνομίας της επαρχίας Χελμάντ, είχε δηλώσει ότι τα δύο θύματα, «Βρετανοί», σκοτώθηκαν από τα πυρά «δύο αφγανών αστυνομικών σε μια κοινή στρατιωτική βάση της επαρχίας Νάχρε Σάρατζ (Χελμάντ)».

Μέχρι στιγμής, και στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί ότι οι δράστες ήταν αστυνομικοί, 22 μέλη της Isaf έχουν χάσει τη ζωή τους το 2012 από τα πυρά μελών των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας σε 16 διαφορετικά περιστατικά.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο