Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αφησαν να περάσουν ρούχα και παπούτσια στη Γάζα

Αφησαν να περάσουν ρούχα και παπούτσια στη Γάζα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.04.2010 | 15:36
Πρώτη δημοσίευση: 04.04.2010 | 15:36

 Το Ισραήλ επέτρεψε να παραδοθεί φορτίου με ρουχα και παπούτσια

 στους Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας, για πρώτη φορά έπειτα από τον τριετούς διάρκειας αποκλεισμό της ελεγχόμενης από την ισλαμιστική Χαμάς περιοχής.

  Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως τα αγαθά έφθασαν στη Λωρίδα μέσω του μεθοριακού περάσματος Καρέμ Σαλόμ. Κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένονται συνολικά δέκα φορτηγά.

Έμποροι στη Γάζα τόνισαν πως τα φορτία δεν πρόκειται να καλύψουν τη ζήτηση και αξίωσαν από το Ισραήλ να αφήσει ελεύθερη την πρόσβαση των αγαθών από τα λιμάνια της περιοχής.

 Το Ισραήλ βρίσκεται κάτω από διεθνή πίεση για τον αποκλεισμό που εφαρμόζει κατά της Λωρίδας της Γάζας και στερεί τον πληθυσμό της από βασικά αγαθά. Εξόν από τα υλικά που --κατά το Ισραήλ--δυνητικά θα χρησιμοποιούνταν από τη Χαμάς για στρατιωτικούς σκοπούς, ο μακρύς κατάλογος των απαγορεύσεων περιλαμβάνει και προϊόντα που ήκιστα θα μπορούσε να κανείς να θεωρήσει ως αμιγώς στρατιωτικά, φερ' ειπείν παιδικά χρωματιστά μολύβια και βιβλία.

    Τα περισσότερα καταναλωτικά αγαθά εισάγονται λάθρα στη Γάζα από την Αίγυπτο μέσα από σήραγγες που χρησιμοποιούν οι μαυραγορίτες, οι οποίοι θησαυρίζουν λόγω της κρίσης.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook