Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 17 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Άφησαν στο δρόμο 94χρονη επειδή δεν είχε να πληρώσει

Άφησαν στο δρόμο 94χρονη επειδή δεν είχε να πληρώσει
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.01.2013 | 17:05

Αντιδράσεις σε όλη τη Γαλλία έχει προκαλέσει το γεγονός της έξωσης μιας 94χρονης από οίκο ευγηρίας επειδή δεν μπορούσε να πληρώσει τα έξοδα διαμονής της.

Μάλιστα μία υπουργός έκανε λόγο για «παραβίαση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Η συνταξιούχος διώχτηκε από τον ιδιωτικό οίκο ευγηρίας της Σαβίλ επειδή χρωστούσε 40.000 ευρώ σε έξοδα διαμονής.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Echo républicain, την 94χρονη παρέλαβε το νοσοκομείο της Σατοντίν, περίπου 100 χιλιόμετρα από το Παρίσι.

Ο οίκος ευγηρίας «έδρασε παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια», εκτίμησε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο η υπουργός αρμόδια για την τρίτη ηλικία Μισέλ Ντελονέ.

«Αν έχει παραβιαστεί ο νόμος, ενδέχεται να ασκήσουμε δίωξη. Αν ακολουθήθηκε πιστά η διαδικασία ενημέρωσης της οικογένειας, θα είμαστε πιο διαλλακτικοί», πρόσθεσε η Ντελονέ επισημαίνοντας ότι «υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο να κινηθεί δικαστική διαδικασία εναντίον της οικογένειας».

Οι υπεύθυνοι του οίκου ευγηρίας, αφού προσπάθησαν να επικοινωνήσουν επανειλημμένα με την κόρη της ηλικιωμένης γυναίκας χωρίς αποτέλεσμα, αποφάσισαν να την μεταφέρουν στο σπίτι της, αναφέρει η Echo républicain. Όταν κανείς δεν βρέθηκε εκεί, οι τραυματιοφορείς αποφάσισαν να μεταφέρουν την 90χρονη γυναίκα στο νοσοκομείο της Σατοντίν που βρισκόταν κοντά.

Η διεύθυνση του οίκου ευγηρίας δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «λυπάται» για την «αδέξια απόφαση», διαψεύδοντας όμως ότι είχε σκοπό να κάνει «έξωση» στην ηλικιωμένη γυναίκα.

Ένα ασθενοφόρο εστάλη στο νοσοκομείο της Σατοντίν για να μεταφέρει την ενενηντάχρονη πίσω στον οίκο ευγηρίας, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό καθώς ένας από τους γιους της είναι αντίθετος με την μετακίνησή της, εξήγησε ο Ρισάρ Κλαβερί του οίκου ευγηρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνουν έξωση σε ανάπηρο λοχαγό από οίκημα του στρατού!   Διαδώστε αυτό το άρθρο