Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Άφησαν την Μέρκελ στον αέρα δύο ώρες!

REUTERS
Βόλτες με το αεροπλάνο πάνω από την Τουρκία έκοβε η Άγκελα Μέρκελ αφού οι ιρανοί απαγόρευσαν στο αεροπλάνο της να περάσει στον εναέριο χώρο τους.

Για την γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ θα ήταν ένα ταξίδι ρουτίνας στο εξωτερικό. Όμως η πτήση της για την Ινδία αποδείχθηκε τελικά προβληματική μετά το διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Βερολίνου και Τεχεράνης .
 
Σήμερα το πρωί η Άγκελα Μέρκελ πήρε το αεροπλάνο της γερμανικής Καγκελαρίας και αναχώρησε για την Ινδία. Αφού βρισκόταν στον εναέριο χώρο της Τουρκίας ο πιλότος ζήτησε άδεια στην συνέχεια για να μπει στον εναέριο χώρο του Ιράν. Για να πάρει τελικά ένα δυνατό Νein (ΟΧΙ). Τότε το αεροπλάνο άρχισε να κόβει βόλτες για δύο ώρες πάνω από την Τουρκία και την Άγκελα Μέρκελ να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα.
 
Αν και ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε το περιστατικό γερμανοί διπλωμάτες το επιβεβαίωσαν. Μάλιστα όπως είπαν μαζί με το αεροπλάνο της Μέρκελ πετούσε και ένα άλλο αεροπλάνο με επιχειρηματίες και διπλωμάτες το οποίο οι Ιρανοί το άφησαν να περάσει κανονικά.
 
Μετά από διαπραγματεύσεις δύο ωρών, οι ιρανοί επέτρεψαν στο αεροπλάνο να περάσει από τον εναέριο χώρο τους και η Άγκελα Μέρκελ έφτασε στην Ινδία με περισσότερες από δύο ώρες καθυστέρηση. Το αν την περίμεναν ακόμη στο αεροδρόμιο οι Ινδοί δεν το γνωρίζουμε!
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε