Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Άφησε την δικηγορία και πουλάει.. εξτένσιονς!

Άφησε την δικηγορία και πουλάει.. εξτένσιονς!

Η Τζάνις Γουίλσον, δικηγόρος στο επάγγελμα, πριν από κάποια χρόνια πήγε διακοπές στην Καμπότζη κι αποφάσισε να μεταναστεύσει εκεί και να ανοίξει τη δική της επιχείρηση.

Αναρωτήθηκε τι είδους επιχείρηση θα μπορούσε να αντέξει στην παγκόσμια κρίση και κατέληξε πως πρέπει να σχετίζεται με τη γυναικεία ματαιοδοξία. Ετσι, άρχισε πριν από δυο χρόνια το Arjuni, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που πουλά extensions.

Τώρα έχει 80 υπαλλήλους και έσοδα πάνω από 1 εκατ. δολάρια. Συλλέγουν οι ίδιοι πραγματικά μαλλιά από διάφορα χωριά της Καμπότζης, τα επεξεργάζονται και τα πωλούν χωρίς μεσάζοντες.

Οι πελάτισσες στέλνουν βιντεάκια όπου περιγράφουν την παραγγελία τους αλλά και φωτογραφίες με τα μαλλιά των σταρ που επιθυμούν να αντιγράψουν.

Τα extensions του Arjuni κοστίζουν περί τα 500 δολάρια. Το 99% των φυσικών μαλλιών που πωλούνται παγκοσμίως προέρχονται από την Ινδία, η Γουίλσον όμως ανακάλυψε πως τα μαλλιά των Καμποτζιανών έχουν ακριβώς την ίδια ποιότητα κι έτσι μπήκε δυναμικά στη συγκεκριμένη αγορά, η οποία παγκοσμίως αποτιμάται στα 250 εκατ. δολάρια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε