Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

“Αφήστε ελεύθερους τους μακελάρηδες του Charlie Hebdo” απαιτεί ο τζιχαντιστής που γάζωσε εβραϊκό μίνι μάρκετ στο Παρίσι – Δυο ομηρίες σε εξέλιξη!

Φωτογραφία EPA
Φωτογραφία EPA

– ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΥΣ! Η αστυνομία διαψεύδει, οι δικαστικές αρχές επιβεβαιώνουν
– Δυο οι δράστες της επίθεσης με καλάσνικοφ σε εβραϊκό μίνι μάρκετ στο Πορτ ντε Βενσέν, στο ανατολικό τμήμα του Παρισιού
– Όμηροι τουλάχιστον έξι γυναίκες και παιδιά – Η επίθεση κράτησε 20-30 δευτερόλεπτα
– Η αστυνομία καταζητεί μια γυναίκα και έναν άνδρα – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους
– Ο δράστης είναι ο ίδιος που σκότωσε αστυνομικό στη Μονρούζ – Συνδέεται με τους δράστες του μακελειού στο Charlie Hebdo – Τους γνώρισε στη φυλακή
– Σε εξέλιξη το θρίλερ με τους αδερφούς Κουασί, τους δράστες της επίθεσης στο σατιρικό περιοδικό – Κρατούν όμηρο σε εταιρία κοντά στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ
– Σήμερα η αστυνομία παραδέχτηκε πως οι επιθέσεις σε Βαστίλη και Μονρούζ συνδέονται
ΔΕΙΤΕ LIVE ΑΠΟ ΤΟ SKY NEWS
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο τρόμος στη Γαλλία δεν έχει τέλος! Φανατικοί ισλαμιστές τρομοκράτες σκορπούν πανικό, με την γαλλική αστυνομία να παραδέχεται σήμερα, 24 ώρες μετά, πως η επίθεση με πυροβολισμούς στη Μονρούζ συνδέεται με το μακελειό στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo.

Και πριν προλάβει να το παραδεχτεί, ο δράστης της επίθεσης κατά την οποία σκοτώθηκε μια αστυνομικός φέρεται να είναι ο ίδιος που στις 13:00 (τοπική, 14:00 Ελλάδας) της Παρασκευής μπήκε με ένα καλάσνικοφ στα χέρια σε εβραϊκό μίνι μάρκετ στο προάστιο Port de Vincennes, στο ανατολικό Παρίσι, άνοιξε πυρ, τραυμάτισε έναν άνθρωπο και κρατά ομήρους τουλάχιστον έξι ανθρώπους, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά!

ΔΕΙΤΕ LIVE ΑΠΟ ΤΟ SKY NEWS

Φαίνεται όμως πως δεν ήταν όμως μόνος του! Μαζί του στην επίθεση με καλάσνικοφ φέρεται πως συμμετείχε και μια νεαρή γυναίκα. Από τα πυρά έξω από το εβραϊκό μίνι μάρκετ σκοτώθηκαν δυο άνθρωποι, ενώ άλλοι έξι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά κρατούνται όμηροι.

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Ως ύποπτοι δράστες της νέας αιματηρής επίθεσης εμφανίζονται η 27χρονη Χαγιάτ Μπουμεντιέν και ο 33χρονος Αμεντί Κουλιμπαλί. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες της αιματηρής επίθεσης στο Παρίσι είναι ζευγάρι. Η γαλλική αστυνομία τους περιγράφει ως οπλισμένους και επικίνδυνους!

Φωτογραφία EPA

Δίνοντας στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους, οι γαλλικές αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να επικοινωνήσουν με την αστυνομία για όποια πληροφορία έχει για τους καταζητούμενους.

Ο δημοσιογράφος Φλοριάν Μαρτέν που μένει κοντά στο εβραϊκό μίνι μάρκετ είχε περάσει από το σημείο της επίθεσης μόλις 10 λεπτά πριν το αιματοκύλισμα.
“Πέρασα μπροστά από το μπακάλικο 10 λεπτά πριν από τους πυροβολισμούς. Δεν είναι μακριά από τη συναγωγή. Μετά, άκουσα τους πυροβολισμούς που κράτησαν 20-30 δευτερόλεπτα” είπε στο ραδιόφωνο RTL.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, άρχισαν να πετούν ελικόπτερα, το μετρό έκλεισε και στους δρόμους του Παρισιού επικράτησε κυκλοφοριακό χάος!
Η αστυνομία εκκένωσε σχολεία κοντά στο εβραϊκό μίνι μάρκετ, ζήτησε από τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους και με μεγάφωνα καλεί όποιον είναι κοντά να απομακρυνθεί!
Σύμφωνα με την Telegraph, η αστυνομία βάζει βαν και περιπολικά μπροστά από την είσοδο του μαγαζιού για να μπλοκάρει την είσοδο και την έξοδο!


Φωτογραφία Twiiter @OClairouin

Ο Αμεντί Κουλιμπαλί, ο ένας από τους δράστες της επίθεσης στο Πορτ ντε Βενσέν είναι ο ίδιος που πυροβόλησε και σκότωσε μια αστυνομικό σε συμπλοκή στο προάστιο Μονρούζ την Πέμπτη.
Ο ίδιος φέρεται να συνδέεται με τους αδερφούς Κουασί, τους δράστες της σφαγής στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, με τους οποίους σύμφωνα με το Sky News γνωρίστηκε στη φυλακή!

Πηγή: Monde


Και η νεκρή αστυνομικός στο Παρίσι θύμα φανατικών ισλαμιστών

Ήταν τόσο προφανές αλλά οι γαλλικές αρχές εδώ και καιρό στρουθοκαμηλίζουν. Η χθεσινή εκτέλεση της αστυνομικού στο Παρίσι συνδέθηκε επιτέλους και επίσημα με το μακελειό στο περιοδικό Charlie Hebdo.

Υπάρχει “σχέση” μεταξύ των τζιχαντιστών που πραγματοποίησαν την επίθεση στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo την Τετάρτη και του υπόπτου της επίθεσης με πυρά χθες στο Μονρούζ, νοτίως του Παρισιού, ανακοίνωσαν σήμερα αστυνομικές πηγές.

Οι γαλλικές αρχές θεωρούσαν αρχικά ότι δεν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στις δύο υποθέσεις, αν και οι έρευνες ανατέθηκαν και στις δύο περιπτώσεις σε ειδικούς αντιτρομοκρατικούς εισαγγελείς του Παρισιού.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι ο άνδρας που φέρεται να είναι ο δράστης της επίθεσης με πυρά στην περιοχή Μονρούζ νοτίως του Παρισιού κατά την οποία μια αστυνομικός σκοτώθηκε, ταυτοποιήθηκε και δύο πρόσωπα του πολύ στενού περιβάλλοντός του συνελήφθησαν σήμερα το πρωί.

“Ο ύποπτος ταυτοποιήθηκε. Δύο συλλήψεις έγιναν από το πολύ στενό του περιβάλλον”, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών είχε κάνει λόγο νωρίτερα για πρόοδο της έρευνας για την επίθεση αυτή με πυρά, η οποία στοίχισε τη ζωή μιας αστυνομικού και προκάλεσε τον βαρύ τραυματισμό ενός δημοτικού υπάλληλου την επόμενη της τρομοκρατικής επίθεσης στην εφημερίδα Charlie Hebdo.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε