Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αφήστε με να κοιμηθώ”, ζητάει ο άνθρωπος που μετέδωσε μέσω Twitter τον θάνατο του Μπιν Λάντεν

Αφήστε με να κοιμηθώ”, ζητάει ο άνθρωπος που μετέδωσε μέσω Twitter τον θάνατο του Μπιν Λάντεν

Λέγεται Σουχαΐμπ Ατάρ και είναι ο συντάκτης των πιο διάσημων μηνυμάτων στο Twitter τις τελευταίες ημέρες. Αυτό που θέλει μόνο είναι να τον αφήσουν να κοιμηθεί, αφού μετέδωσε σε απευθείας σύνδεση, χωρίς να το γνωρίζει, ένα γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας: την αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση κατά του Οσάμα μπιν Λάντεν στο Πακιστάν.

“Ο Μπιν Λάντεν είναι νεκρός. Δεν τον σκότωσα εγώ. Σας παρακαλώ, τώρα αφήστε με να κοιμηθώ”, γράφει, καθώς η ιστορία του μηνύματός του στο Twitter έχει κάνει τον γύρο του κόσμου.

Ο σύμβουλος σε εταιρεία Πληροφορικής, εγκαταστάθηκε στο Αμποταμπάντ αναζητώντας την ησυχία. Μέχρι να ακούσει τον ήχο του ελικοπτέρου τη νύκτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα δίπλα στο σπίτι του και να το γράψει σε μήνυμά του στο Twitter.

Εκτοτε έχει γίνει σταρ στο Ιντερνετ και τον “ακολουθούν” 90.000 άνθρωποι.

Ο 33χρονος έχει λάβει τεράστια ποσότητα email και αιτήσεις για συνεντεύξεις από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και το μπλογκ του δέχθηκε επίθεση από πειρατές του κυβερνοχώρου.

‘Ομως ο Σουχαΐμπ Ατάρ , “με 18χρονη πείρα στον προγραμματισμό και επτάχρονη γονεϊκή πείρα”, δεν έχει καμία όρεξη να παραμείνει στο προσκήνιο και έχει αγνοήσει τις περισσότερες αιτήσεις για συνεντεύξεις.

“Είμαι καθισμένος και έχω συνδεθεί. Η ηλεκτροδότηση δεν έχει αποκατασταθεί και οι πόλεμοι δεν εξαφανίσθηκαν. Ο κόσμος δεν άλλαξε”, έγραψε σε σημερινό μήνυμά του.

Όλα άρχισαν με λίγες λέξεις που γράφτηκαν στον υπολογιστή του τη νύκτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα από το σπίτι του στο Αμποταμπάντ, στους λόφους, σε απόσταση μίας ώρας από το Ισλαμαμπάντ: “Ενα ελικόπτερο πετάει επάνω από το Αμποταμπάντ στη μία το πρωί” (γεγονός σπάνιο), και στη συνέχεια “Φύγε ελικόπτερο πριν βγάλω τη γιγάντια μυγοσκοτώστρα μου”.

Σύμφωνα με την παρουσίαση του προφίλ του στο Twitter o Σοχαΐμπ Ατάρ αποφάσισε “να κάνει ένα διάλειμμα και να φύγει από την πόλη και το συνεχές τρέξιμο και να καταφύγει στα όρη” με τον υπολογιστή του.

“Ενα τεράστιο παράθυρο εκρήγνυται εδώ κοντά, στο στρατιωτικό τετράγωγο του Αμποταμπάντ. Ελπίζω ότι δεν είναι η αρχή για κάτι που θα πάει στραβά”, γράφει στο Twitter υπογράφοντας “ReallyVirtual”.

“Ολα είναι σιωπηλά μετά τη έκρηξη, αλλά ένας φίλος την άκουσε σε απόσταση 6 χιλιομέτρων. Το ελικόπτερο έφυγε”…”Θα έλεγε κανείς ότι η γιγάντια μυγοσκοτώστρα μου δούλεψε”, έγραψε κάνοντας link με ένα δημοσίευμα για ένα ατύχημα με ελικόπτερο.

Στη συνέχεια αρχίζει να έχει ερωτηματικά για το περιστατικό: “Κάποιοι που βρίσκονται στο Δίκτυο αυτή τη στιγμή λένε ότι το ένα ελικόπτερο δεν ήταν πακιστανικό”.

“Είναι περίεργο, διότι η μετεγκατάστασή μου στο Αμποταμπάντ εντασσόταν στη στρατηγική μου για ησυχία και ασφάλεια”… “αφού οι ταλιμπάν δεν διαθέτουν πιθανότατα ελικόπτερα και αφού μού λένε ότι δεν είναι δικά μας, η κατάσταση είναι πραγματικά περίεργη”.

Λίγη ώρα αργότερα ένας από τους αναγνώστες του Σοχαΐμπ Ατάρ κάνει τη σύνδεση ανάμεσα στα γεγονότα στο Αμποταμπάντ και το επικείμενο διάγγελμα του Μπαράκ Ομπάμα. “Νομίζω ότι η συντριβή του ελικοπτέρου στο Αμποταμπάντ στο Πακιστάν και η ανακοίνωση του Μπαράκ Ομπάμα έχουν κάποια σχέση”.

Τότε είναι που ο Σοχαΐμπ Ατάρ συνειδητοποιεί ότι ήταν ο πρώτος που μετέδωσε αυτό το παγκόσμιου ενδιαφέροντος γεγονός, χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα της σημασίας του. “Ο Οσάμα μπιν Λάντεν σκοτώθηκε στο Αμποταμπάντ, Πακιστάν. Οι ISI (οι μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν) το επιβεβαίωσαν. Πως, πω και μετά μού μιλάτε για γείτονες!”, γράφει. “Ουπς, τώρα είμαι ο τύπος που μετέδωσε τα της επιδρομής κατά του Οσάμα χωρίς να το ξέρει”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε