Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Αφόπλισαν παγιδευμένο δέμα 17 λεπτά πριν εκραγεί

Αφόπλισαν παγιδευμένο δέμα 17 λεπτά πριν εκραγεί

Αποκάλυψη σοκ από τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών: ένα από τα παγιδευμένα θέματα που έστειλε η Αλ Κάιντα από την Υεμένη στις ΗΠΑ, την περασμένη εβδομάδα, αφοπλίστηκε 17 λεπτά πριν εκραγεί!

Την περασμένη Παρασκευή, ο εντοπισμός παγιδευμένων δεμάτων σε πτήσεις της εταιρίας UPS από την Υεμένη με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες εντοπίστηκαν σε Ντουμπάι και Βρετανία. Αμέσως, σήμανε παγκόσμιος συναγερμός για την ασφάλεια των αερομεταφορών. Αυτό όμως που προκαλεί… δέος είναι αυτό που αποκάλυψε την Πέμπτη ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μπρις Ορτφέ.

«Υπήρχαν παγιδευμένα δέματα από την Υεμένη με προορισμό τις ΗΠΑ (…) ‘Ενα από αυτά αφοπλίστηκε 17 λεπτά πριν την προβλεπόμενη ώρα έκρηξης», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον τα παγιδευμένα δέματα είχαν κατασκευαστεί από τον Ιμπραήμ Χάσαν αλ Ασίρι, τον πυροτεχνουργό της αλ Κάιντα που είχε φτιάξει και τον εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος ήταν κρυμμένος στα εσώρουχα του νεαρού Νιγηριανού, κατά την απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης ανήμερα Χριστούγεννα πέρυσι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε