Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Αφόρητες πιέσεις στον Γερμανό πρόεδρο να παραιτηθεί

Αφόρητες πιέσεις στον Γερμανό πρόεδρο να παραιτηθεί

Ολοένα και αυξάνονται οι πιέσεις στον Κρίστιαν Βουλφ, σύμμαχο της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, να παραιτηθεί μετά τις κατηγορίες ότι άσκησε πιέσεις σε ΜΜΕ.

Ο Βουλφ κατηγορήθηκε ότι άσκησε πιέσεις στη μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας να μη δημοσιοποιήσει το γεγονός ότι πήρε δάνεια με χαμηλό επιτόκιο για να αγοράσει ένα σπίτι, το οποίο είχε αποκρύψει ο ίδιος.

Η φθίνουσα υποστήριξη των κομμάτων του κεντροδεξιού συνασπισμού υπό την Μέρκελ που ψήφισαν τον Βουλφ για να αναλάβει την προεδρία πριν από 18 μήνες, δείχνει πόσο επισφαλής είναι πλέον η θέση του, ενώ το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει γύρω από το πρόσωπο του Γερμανού προέδρου αρχίζει να αποσπά σε μεγάλο βαθμό την προσοχή την ώρα που η καγκελάριος παλεύει για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Ωστόσο και μια παραίτηση του Βουλφ δεν θα έχει καλό αντίκτυπο στη Μέρκελ, καθώς αυτή ήταν που είχε πιέσει μαχητικά για την εκλογή του έναντι ενός δημοφιλούς υποψηφίου της αντιπολίτευσης το 2010.

Παρατηρητές εκτιμούν οτι αν υπάρξει η ανάγκη να βρεθεί αντικαταστάτης αυτό θα είναι πονοκέφαλος, αφού θα προκαλέσει έναν διχαστικό πολιτικό διάλογο στη Γερμανία την ώρα που η κυβέρνηση πρέπει να δείξει ενότητα και να επιδοθεί στην καταπολέμηση της κρίσης.

Η αποκάλυψη ότι ο Βουλφ άφησε ένα οργισμένο ηχητικό μήνυμα στον διευθυντή της “Μπιλντ”, με το οποίο απειλούσε με νομική δράση, ακόμη και με “πόλεμο”, αν δημοσίευε ένα κείμενο που αποκάλυπτε ότι πήρε δάνειο από έναν επιχειρηματία με χαμηλό επιτόκιο για την αγορά σπιτιού, προκάλεσε κατακραυγή στη Γερμανία.

Δημοσιογράφοι από μια άλλη εφημερίδα, την “Βελτ αμ Ζόνταγκ”, αποκάλυψαν ότι ο Βουλφ προσπάθησε να τους εκφοβίσει και αυτούς για μια άλλη ιστορία.

Ο Χόλγκερ Τσάστροβ, αντιπρόεδρος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP, εταίροι στον κυβερνητικό συνασπισμό της Μέρκελ), καταφέρθηκε κατά του Βουλφ.

Ανώτερα στελέχη των συντηρητικών δήλωσαν εξάλλου ότι περιμένουν από τον Βουλφ, η επόμενη δημόσια εμφάνιση του οποίου προγραμματίζεται για την Παρασκευή, να δώσει τη δική του εκδοχή των γεγονότων τις ερχόμενες ημέρες.

Διαβάστε
Ο πρόεδρος της Γερμανίας “πιέζει” δημοσιογράφους

Η Μέρκελ υπερασπίζεται τον Βουλφ για την αγορά…κατοικίας! – Κόσμος

Πληρωμένες διακοπές από επιχειρηματίες για τον εκλεκτό της Μέρκελ! – Κόσμος

Σκανδαλίζει με τα… δάνεια του ο Γερμανός πρόεδρος (και εκλεκτός της Άνγκελα) – Κόσμος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε