Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

“Αγανακτισμένος Μαραθώνιος”… 500 χιλιομέτρων!

REUTERS
Ξεκίνησαν χθες από τη Βαλένθια και ελπίζουν να φτάσουν στη Μαδρίτη, που απέχει περίπου 500χλμ, στις 23 Ιουλίου, δηλαδή σε 34 μέρες.
Σε αυτόν τον μαραθώνιο αποτυπώνεται η «επόμενη φάση» στην οποία περνούν οι κινητοποιήσεις των ισπανών Αγανακτισμένων, ύστερα από τις μαζικές διαδηλώσεις.
 
Την Κυριακή υπολογίζεται ότι συγκεντρώθηκαν 200.000 άτομα στις διαδηλώσεις κατά της ανεργίας που ξεπερνά το 21% στην Ισπανία και της οικονομικής κρίσης.
Και άλλες ομάδες πολιτών αναμένεται να αναχωρήσουν από αρκετές πόλεις, όπως η Βαρκελώνη (βορειοανατολική Ισπανία) στις 25 Ιουνίου και το Κάντιθ (νότια Ισπανία) στις 23 του μήνα και να συναντηθούν στη Μαδρίτη για μια νέα διαδήλωση στις 24 Ιουλίου.
 
Η ομάδα που αναχώρησε από τη Βαλένθια για να διανύσει 29 πόλεις και χωριά, όπου λαϊκές συνελεύσεις θα οργανωθούν για να «εκφράσουν την αγανάκτηση στο εσωτερικό της χερσονήσου καθώς το κίνημα εξαπλώνεται σε διεθνές επίπεδο», σύμφωνα με ανακοίνωση του κινήματος.
 
Στη Μαδρίτη, συγκεντρώθηκαν περίπου 40.000 άνθρωποι με βασικό σύνθημα «δεν θα πληρώσουμε εμείς αυτή την κρίση».
 
Το κίνημα των αγανακτισμένων γεννήθηκε αυθόρμητα στις 15 Μαΐου από μια μικρή συγκέντρωση πολιτών και γρήγορα εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε