Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 15 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αγανακτισμένος με τους ευρωπαίους ηγέτες ο Ντελόρ

Αγανακτισμένος με τους ευρωπαίους ηγέτες ο Ντελόρ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 17.09.2011 | 20:56
Πρώτη δημοσίευση: 17.09.2011 | 18:24

Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δηλώνει "αγανακτισμένος" από τη διχογνωμία στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση.

"Χθες το βράδυ οι 17 (υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης που συνεδρίασαν στο Βρότσλαβ της Πολωνίας), ενώ η κερδοσκοπία και η ανασφάλεια βρίσκονται παντού, δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν" για την επιβολή ενός φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές και "ανέβαλαν την απόφασή τους για τα μέσα Οκτωβρίου", είπε ο Ντελόρ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

"Αυτό σημαίνει ότι οι 17 υπουργοί, που βρίσκονται σε ένα καράβι εν μέσω καταιγίδας, συζητούν κάνοντας μικροϋπολογισμούς (...) Είναι ντροπή!", τόνισε ο Ντελόρ.

"Σήμερα πενθώ και είμαι αγανακτισμένος (...) Αυτό που έκαναν χθες είναι ένα τρομερό πλήγμα για όσους από το 1948 έχουν αφοσιωθεί στο όραμα μιας Ευρώπης που θα ζει με ειρήνη και ευημερία", πρόσθεσε.

Η επιβολή του φόρου αυτού βρίσκει αντίθετη κυρίως τη Βρετανία, ενώ Γαλλία και Γερμανία τάσσονται υπέρ.

Διαβάστε επίσης

Δραματικές εξελίξεις στην οικονομία! - Ακυρώθηκε το ταξίδι Παπανδρέου στις ΗΠΑ - Επιστρέφει εσπευσμένα από το Λονδίνο στην Αθήνα!


Βενιζέλος: "Νέα μέτρα αν δεν πειστεί η τρόικα" - Επιτέθηκε σε όσους αντιδρούν στο χαράτσι!   Διαδώστε αυτό το άρθρο