Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

«Αγγίζει» και τον Πάπα το σκάνδαλο

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο παιδεραστίας στην Καθολική Εκκλησία έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας, «αγγίζοντας» ακόμη και τον Πάπα Βενίδικτο ΣΤ’.

Παιδεραστής ιερέας, ο οποίος εδώ και 30 χρόνια εργαζόταν στην επισκοπή του Πάπα Βενέδικτου, τέθηκε σε διαθεσιμότητα επειδή παραβίασε την απαγόρευση να εργάζεται με νέους. Ήδη ξεκίνησε έρευνα για πιθανές περιπτώσεις παιδεραστίας και σε ένα μοναστήρι, ανακοίνωσε η γερμανική Εκκλησία.

Ο αρχιεπίσκοπος του Μονάχου εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία έθεσε σε διαθεσιμότητα τον ιερέα, τον οποίο δεν κατονομάζει και ο οποίος είχε καταδικαστεί για παιδεραστία το 1986. Το 1980, ο ιερέας αυτός είχε γίνει δεκτός στην επισκοπή του τότε καρδιναλίου Γιόζεφ Ράτζινγκερ και νυν Πάπα Βενέδικτου, παρά τις υποψίες που ήδη τον βάρυναν.

Ο ιερέας τέθηκε σε διαθεσιμότητα επειδή παραβίασε την απαγόρευση να ασχολείται με παιδιά και εφήβους, εξηγεί η ανακοίνωση της αρχιεπισκοπής, η οποία προσθέτει επίσης πως παραιτήθηκε και ο άμεσος προϊστάμενος του, θεωρώντας εαυτόν υπεύθυνο για πλημμελή επιτήρηση.

Παράλληλα, η μονή Sankt Ottilien στη Βαυαρία αποκάλυψε με ανακοίνωσή της ότι αρκετοί μοναχοί, οι οποίοι δε βρίσκονται πλέον στη ζωή, είχαν κριθεί ένοχοι για παιδεραστία τη δεκαετία του ’60 και κάλεσε τα θύματα να εμφανιστούν. 

Από τα τέλη Ιανουαρίου, έχει αρχίσει ένα ντόμινο αποκαλύψεων για σκάνδαλα παιδεραστίας σε διάφορα εκκλησιαστικά ιδρύματα της Γερμανίας, στα οποία η γερμανική καθολική εκκλησία δεσμεύθηκε ότι θα χυθεί άπλετο φως.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε