Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Αγία Πετρούπολη: Ο βομβιστής αυτοκτονίας ήταν σούσι σεφ! Νέες φωτογραφίες του

Αγία Πετρούπολη: Ο βομβιστής αυτοκτονίας ήταν σούσι σεφ! Νέες φωτογραφίες του

Νέες φωτογραφίες του Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ, ο οποίος σκόρπισε τον θάνατο στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης το μεσημέρι της Δευτέρας (03.03.2017), δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ο 22χρονος Ρώσος πολίτης γεννημένος στο Κιργιστάν είναι ο βομβιστής αυτοκτονίας που σκότωσε 14 ανθρώπους και τραυμάτισε σχεδόν 50, ανάμεσα τους και παιδιά.

“Από την έρευνα διαπιστώθηκε η ταυτότητα του άνδρα” που διέπραξε την επίθεση από την οποία έχασαν τη ζωή τους 14 άνθρωποι, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή Ερευνών. “Πρόκειται για τον Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ”, προστίθεται στο ίδιο κείμενο. Η Επιτροπή έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για “τρομοκρατική ενέργεια”.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, γενετικό υλικό του Τζαλίλοφ βρέθηκε στο σακίδιο που είχε αφεθεί στον σταθμό Πλόσαντ Βαστάνια του μετρό και περιείχε έναν δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό.
«Οι εξετάσεις DNA και οι καταγραφές των καμερών παρακολούθησης μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο ίδιος άνδρας που διέπραξε την επίθεση στο μετρό άφησε το σακίδιο με τον εκρηκτικό μηχανισμό στον σταθμό Πλόσαντ Βαστάνια”, πρόσθεσε η Επιτροπή.

Η Κρατική Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας (GKNB) του Κιργιστάν ανέφερε νωρίτερα ότι ο Τζαλίλοφ γεννήθηκε στην περιοχή του Ος, σε μια περιοχή απ’ όπου προέρχεται μεγάλος αριθμός μαχητών της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Οι αρχές του Κιργιστάν συνεργάζονται με τις αντίστοιχες της Ρωσίας στην έρευνα, διαβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος της πρεσβείας της χώρας στη Μόσχα. Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας “προσέγγισαν την GKNB απευθείας και έλαβαν την επιβεβαίωση ότι γεννήθηκε εκεί (σ.σ. στο Κιργιστάν) αλλά δεν είχε ποτέ την υπηκοότητα. Όταν έγινε 16 ετών έλαβε το πρώτο διαβατήριό του εδώ (στη Ρωσία), είπε ο Γκουλμπαρσίν Μπαγιμπέτοβα.

Ο φίλος του δράστη, Ali Matkarimov, μιλώντας στην Daily Mail, τόνισε πως ο Τζαλίλοφ ήταν σούσι σεφ και δούλευαν μαζί στην Αγία Πετρούπολη, το 2013. Μάλιστα, επισήμανε πως ο 22χρονος δεν ήταν φανατικός μουσουλμάνος, καθώς “δεν έλεγε τις προσευχές του”.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Τζαλίλοφ έζησε στη Ρωσία τουλάχιστον έξι χρόνια. Εκατοντάδες χιλιάδες κεντροασιάτες ζουν στη Ρωσία, δουλεύουν σε οικοδομές και ζουν υπό δύσκολες συνθήκες για να στέλνουν λεφτά στις οικογένειές τους.

Πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε