Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Αγία Πετρούπολη: Σε απόσταση “αναπνοής” από το ελληνικό προξενείο ο δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Σε απόσταση 700 μέτρων από το ελληνικό προξενείο είχε τοποθετηθεί ο δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός που εξουδετερωθηκε από τις ρωσικές αρχές στο σταθμό του μετρό της Αγίας Πετρούπολης, όπως περιγράφει στο Newsit.gr ο γενικός γραμματέας του προξενείου, κ. Πάνος Μπεγλίτης.

“Είναι 700-800 μέτρα από εμάς, σε μια ιστορική και πολυσύχναστη πλατεία, την Βαστανια. Ευτυχώς εξουδετερωθηκε γιατί εκεί θα έκανε τρομαχτικη ζημιά”, εξηγεί ο κ. Μπεγλιτης και διευκρινίζει πως ο εκρηκτικός μηχανισμός θα προκαλούσε μεγάλη καταστροφή καθώς εντοπίστηκε στην επιφάνεια του σταθμού.

Παράλληλα, ο Έλληνας πρόξενος επιβεβαιώνει πως από την επίθεση δεν υπήρξαν Έλληνες τραυματίες ενώ εντύπωση προκαλεί πως η επικοινωνία των ελληνικών, προξενικων αρχών με τους Έλληνες και τις ελληνικές κοινότητες της Αγίας Πετρούπολης έγινε μέσω του Facebook και των μέσω κοινωνικής δικτύωσης καθώς οι τηλεφωνικές επικοινωνίες ήταν υπερφορτωμενες τις πρώτες ώρες μετά την επίθεση.

“Μέσω του Facebook και μέσω των κοινωνικών δικτύων να μπορέσουμε να μαζευτούμε, να έχουμε μια γνώση του τι γίνεται και πράγματι λειτούργησε”, προσθέτει ο κ. Μπεγλίτης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑ ΣΤΑΜΟΥ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε