Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

ΑγιοΒασίληδες έκλεψαν όπλο στα ανάκτορα της Σουηδίας

Το βασιλικό ανάκτορο της Στοκχόλμης φυλάσσεται από στρατιώτες, όμως η βασιλική οικογένεια ζει σε ένα άλλο μέγαρο, το Ντρότινσχολμ, στα προάστια της πρωτεύουσας.

Ένας από τους φρουρούς του βασιλικού ανακτόρου της Στοκχόλμης δέχτηκε επίθεση από δύο… Αγιοβασίληδες οι οποίοι του έκλεψαν το όπλο του τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τη σουηδική αστυνομία.

Λίγο μετά τις 3:00 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) οι δύο δράστες, που φορούσαν μάσκες και τη χαρακτηριστική κόκκινη στολή του Άγιου Βασίλη, διείσδυσαν στη ζώνη γύρω από το φυλάκιο, χτύπησαν το στρατιώτη φρουρό και, αφού του πήραν το όπλο του, διέφυγαν με αυτοκίνητο που είχαν σταθμεύσει λίγο πιο πέρα.

Ένας άλλος στρατιώτης που είδε τη συμπλοκή έτρεξε για να βοηθήσει τον συνάδελφό του αλλά δεν πρόλαβε να σταματήσει τους δράστες, όπως εξήγησε ο αστυνομικός Άντερς Κρουκ.

Το όπλο που έκλεψαν οι δυο Αγιοβασίληδες ήταν μια γεμάτη αυτόματη καραμπίνα ΑΚ-5.

Ο Κρουκ εκτίμησε ότι οι δύο άνδρες είχαν προσχεδιάσει την ενέργειά τους, δεν θέλησε όμως να κάνει κανένα σχόλιο για το πώς ένας εκπαιδευμένος, ένοπλος στρατιώτης μπορεί να χάσει το όπλο του από δύο άοπλους πολίτες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε