Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Άγκυρα: Ένα 24χρονο κορίτσι σκόρπισε το θάνατο! “Μέλος του PKK” λένε οι Τούρκοι

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Μια γυναίκα, μέλος του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), πιστεύεται ότι είναι ένας από τους δύο ύποπτους που πραγματοποίησαν τη χθεσινή επίθεση στο κέντρο της ‘Αγκυρας, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας.

“Πιστεύουμε ότι ένας από τους δράστες (σ.σ. της επίθεσης στην Άγκυρα) είναι μια γυναίκα που είχε διασυνδέσεις με το ΡΚΚ“, είπε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον ένας από τους δράστες της επίθεσης σκοτώθηκε και έκανε λόγο για την πιθανότητα να υπάρχει και δεύτερος “καμικάζι“.

Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ένας από τους βομβιστές ήταν γυναίκα, μέλος του ΡΚΚ, που εντάχθηκε στην αυτονομιστική οργάνωση των κούρδων ανταρτών το 2013, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας. Η γυναίκα είχε γεννηθεί το 1992 και καταγόταν από την πόλη Καρς της ανατολικής Τουρκίας.

Η επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε σε πολυσύχναστο συγκοινωνιακό κόμβο, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εσωτερικών και προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 37 ανθρώπων, ήταν η δεύτερη βομβιστική επίθεση στη διοικητική καρδιά της πρωτεύουσας σε λιγότερο από ένα μήνα.

Η έκρηξη που συγκλόνισε την Άγκυρα – Δείτε τα βίντεο

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε