Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 22 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αγνοούν τις περιβαλλοντικές συνέπειες και αρχίζουν πάλι την άντληση πετρελαίου

Αγνοούν τις περιβαλλοντικές συνέπειες και αρχίζουν πάλι την άντληση πετρελαίου
REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.01.2011 | 06:57
Πρώτη δημοσίευση: 04.01.2011 | 06:57

Ξαναρχίζουν την άντληση πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού 13 εταιρείες χωρίς ανάλυση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Δεκατρείς πετρελαϊκές εταιρείες που υποχρεώθηκαν να διακόψουν την άντληση πετρελαίου από τον Κόλπο του Μεξικού μετά το σοβαρό δυστύχημα και τη διαρροή που προκλήθηκε πέρσι την άνοιξη, θα μπορέσουν να ξαναρχίσουν τις εργασίες τους χωρίς να χρειαστεί να αναλυθούν οι επιπτώσεις τους στο περιβάλλον, όπως ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές.
 
Οι εταιρείες αυτές θα πρέπει πάντως να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας που θεσπίστηκαν μετά τη χειρότερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία των ΗΠΑ, η οποία προκλήθηκε από την έκρηξη μιας εξέδρας άντλησης πετρελαίου της εταιρείας BP, στα νότια της Λουιζιάνας, τον Απρίλιο του 2010.
 
Λόγω της διαρροής η αμερικανική κυβέρνηση επέβαλε τη διακοπή της άντλησης πετρελαίου στις εταιρείες που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή.
 
"Επί του παρόντος εξετάζουμε ξεχωριστά τις περιπτώσεις των εταιρειών η λειτουργία των οποίων διακόπηκε από το μορατόριουμ (στην άντληση πετρελαίου) για να βεβαιωθούμε ότι μπορούν να ξαναρχίσουν τις δραστηριότητες για τις οποίες είχαν λάβει άδεια", εξήγησε ο Μάικλ Μπρόμγουιτς, ο διευθυντής της BOEMRE, της ομοσπονδιακής υπηρεσίας που εκδίδει τις άδειες για εκμετάλλευση κοιτασμάτων στη θάλασσα.
 
Οι εταιρίες τις οποίες αφορά η απόφαση είναι οι ATP Oil & Gas, BHP Billiton Petroleum, Chevron USA, Cobalt International Energy, ENI US, Hess, Kerr-McGee Oil & Gas, Marathon Oil, Murphy USA, Noble Energy, Shell Offshore, Statoil και Walter Oil & Gas.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο