Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Αγωγή κατά του Ν. Τζέρσεϊ για παραποιημένα στοιχεία

Η ρυθμιστική αρχή αγορών των ΗΠΑ κατέθεσε αγωγή κατά της πολιτείας του Νιού Τζέρσεϊ για παραποιημένα στοιχεία όσον αφορά στο χρέος της.

Την οποία κατηγορεί πως δεν ενημέρωσε επαρκώς τους επενδυτές για την επικινδυνότητα των χρεωγράφων της.

Το Νιου Τζέρσεϊ κατηγορείται πως παρουσίασε παραπλανητικά στοιχεία και «παρέλειψε να ενημερώσει τους επενδυτές, που αγόρασαν δισ. δολάρια των υποχρεώσεών της, πως δεν επρόκειτο να καταβάλει το σύνολο των οφειλών του σε δύο Πολιτειακούς συνταξιοδοτικούς οργανισμούς», τονίζει στο ανακοινωθέν της η Αρχή.

«Δεν έδωσε στους αγοραστές του χρέους της όλα τα στοιχεία, αποσιωπώντας, ή παραποιώντας τις ακριβείς πληροφορίες για την χρηματοοικονομική της κατάσταση», τονίζει ο Ρόμπερτ Χουζάμι, ένας από τους υπεύθυνους της SEC για τις αγωγές.

Εδώ και πολλά χρόνια, η συγκεκριμένη Πολιτεία αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες για να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό της, έπειτα από την αύξηση που αποφάσισε το 2001 στα επιδόματα και τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων. Για να το κατορθώσει, το Νιου Τζέρσεϊ, οφείλει να λάβει “μη- δημοφιλείς” αποφάσεις για μείωση των δαπανών για την παιδεία και την αστυνομία.

Ως πρώτη Πολιτεία, που ενάγεται για οικονομική υπόθεση, το Ν. Τζέρσεϊ έχει εισέλθει στη διαδικασία διαπραγμάτευσης των κυρώσεων με τη SEC, δίχως να διαψεύδει, ούτε να παραδέχεται, τη βασιμότητα των κατηγοριών εναντίον του, τονίζει η Αρχή.

Η εν λόγω αγωγή σχετίζεται με την έκδοση 79 χρεωγράφων για το διάστημα 2001-07, συνολικού ύψους 26 δισ. δολαρίων

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε