Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αγώνας δρόμου για να προλάβουν τη… Μπόνι

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μέσα στις επόμενες 48 ώρες αναμένεται να πλήξει την περιοχή του Κόλπου του Μεξικού η τροπική θύελλα Μπόνι.

Τα βασικά πλοία και τα πλοία άντλησης στην περιοχή αναμένεται να εγκαταλείψουν την περιοχή εντός της ημέρας. Η τροπική θύελλα Μπόνι κινείται προς την περιοχή της Φλόριντας και αναμένεται να φτάσει στο σημείο που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της ΒΡ το αργότερο μέχρι αύριο το απόγευμα.

Η πολύ γρήγορα κινούμενη θύελλα εκτιμάται ότι θα πλήξει με σφοδρές καταιγίδες την περιοχή της βόρειας Φλόριντας Κις πριν διασχίσει τη χερσόνησο και στραφεί προς τον Κόλπο του Μεξικού.

Δύο πλατφόρμες άντλησης που βρίσκονται πάνω από τα ανακουφιστικά φρέατα αναμένεται να απομακρυνθούν από τη πορεία της θύελλας Μπόνι, δήλωσε ένας από τους διαχειριστές της επιχείρησης άντλησης του πετρελαίου.

Στις 15.00 ώρα Ελλάδας, η θύελλα βρισκόταν σε απόσταση 130 χιλιομέτρων νότια νότιο-ανατολικά της Φλόριντας και κατευθυνόταν προς τον Κόλπο του Μεξικού με 31 χιλιόμετρα την ώρα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Αμερικανικού Εθνικού Κέντρου για την πρόβλεψη των Τυφώνων η θύελλα αναμένεται ότι θα περάσει και από την περιοχή της Λουιζιάνα, που ήδη αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα με τη διαρροή του πετρελαίου της ΒΡ, την Κυριακή το πρωί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε