Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Άγρια επεισόδια στο Λονδίνο – Τραυματίες αστυνομικοί και λεηλασίες! Video

Πεδίο μάχης το Λονδίνο, με βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών και οκτώ τραυματίες αστυνομικούς – ο ένας φέρει τραύματα στο κεφάλι.

Η αστυνομία του Λονδίνου πραγματοποίησε 42 συλλήψεις την περασμένη νύχτα στη διάρκεια των εκτεταμένων επεισοδίων.

Οι ταραχές ξέσπασαν με αφορμή τον θανάσιμο πυροβολισμό από την αστυνομία ενός 29χρονου την Πέμπτη, μετά από διαδήλωση.

Περίπου 300 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ξέσπασαν ταραχές με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 10 ανθρώπων. Δύο αυτοκίνητα της αστυνομίας έγιναν κάρβουνο.

Στη διάρκεια των ταραχών λεηλατήθηκαν επίσης καταστήματα, με τις λεηλασίες να συνεχίζονται ως νωρίς την Κυριακή.

Ένα εμπορικό κέντρο παραδόθηκε στις φλόγες, ενώ νεαροί επιτέθηκαν και σε βαν του BBC. Σύμφωνα με αξιωματούχο της αστυνομίας ένας μεγάλος αριθμός ανδρών επιχείρησε όλη τη διάρκεια της νύχτας για την αποκατάσταση της τάξης.

“Υπάρχει μεγάλη οργή στο Τότεναμ απόψε. Όταν έφυγα από τα επεισόδια, γινόταν επίθεση στο αστυνομικό τμήμα” αναφέρει διαδηλωτής.

“Καταλαβαίνω τον θυμό από τον πυροβολισμό του Μάρκ Ντάγκαν στην οικογένειά του και στην κοινότητα και ότι ο κόσμος χρειάζεται απαντήσεις για όσα συνέβησαν” αναφέρει αξιωματούχος της αστυνομίας προσθέτοντας ότι διεξάγεται έρευνα.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον από την πλευρά του τόνισε ότι η βία δεν θα φέρει αποτελέσματα και δεν διευκολύνει τις έρευνες για το πώς έχασε τη ζωή του ο νεαρός.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε