Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Άγριες φονικές συμπλοκές στο Τσαντ

Άγριες φονικές συμπλοκές στο Τσαντ

Οι συγκρούσεις έγιναν μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και των ανταρτών του FPRN, στην ανατολική περιοχή του Τσάντ και 105 αντάρτες έπεσαν νεκροί.

Oι συγκρούσεις ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές του στρατού και των ανταρτών στην ανατολική περιοχή του Τσαντ στις 24 και τις 26 Απριλίου είχαν ως συνέπεια το θάνατο 105 ανταρτών και ενός στρατιώτη, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Τσαντ Κεντελάχ Γιουνούς.

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Εθνική Αντίσταση (FPRN) επικεφαλής του οποίου είναι ο συνταγματάρχης Αντούμ Γιακούμπ είχε απώλειες που ανέρχονται σε “105 νεκρούς και 62 αιχμαλώτους”, δηλώνει ο Κεντελάχ Γιουνούς στην σχετική ανακοίνωση.

“Ο στρατός έχασε έναν μάρτυρα και είχε και οκτώ τραυματίες”, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος. Είναι η πρώτη φορά που εκδίδεται επίσημο ανακοινωθέν για το θέμα των μαχών.

Ο επικεφαλής του FPRN υπενθύμισε ότι “υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες και από τις δύο πλευρές” από τις συγκρούσεις της 24ης Απριλίου που εκτιλήχθηκαν κοντά το Φορ Ντζαχανάμε, περιοχή που βρίσκεται κοντά στα σύνορα του Τσαντ με το Σουδάν.

Την ίδια μέρα, αξιωματούχος της κυβέρνησης εξήγησε ότι ο στρατός αποφάσισε να “εκκαθαρίσει τη ζώνη” στα ανατολικά της χώρας όπου το FPRN ” επί αρκετό καιρό…τοποθετεί νάρκες” προκαλώντας θύματα τόσο μεταξύ των πολιτών όσο και μεταξύ του στρατού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε