Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Άγριες ταραχές στο Αφγανιστάν μετά από τροχαίο δυστύχημα

Να σημειωθεί ότι η αφγανική αστυνομία εμπόδισε τους διαδηλωτές να πραγματοποιήσουν πορεία προς τη γειτονική αμερικανική πρεσβεία.

Εξαγριωμένοι Αφγανοί πυρπόλησαν δύο στρατιωτικά οχήματα στην Καμπούλ μετά το θάνατο ενός πολίτη σε τροχαίο δυστύχημα, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και αξιωματούχοι της τοπικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό Σαγιέντ Αμπντούλ Τζαφάρ Σαγιεντζάντα, ένα στρατιωτικό όχημα που μετείχε σε αυτοκινητοπομπή συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο ενός Αφγανού πολίτη. Ένας από τους επιβάτες σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν. “Το δυστύχημα εξαγρίωσε τους κατοίκους της περιοχής που πυρπόλησαν δύο οχήματα της ISAF”, πρόσθεσε.

Από την ISAF ωστόσο έγινε γνωστό ότι τα αυτοκίνητα ανήκαν στην αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ και ότι διεξάγεται έρευνα για την υπόθεση.

“Δεν ξέρουμε ποιος έφταιγε. Όμως το γεγονός ότι οι ξένοι στρατιώτες έφυγαν από το σημείο αφού σκότωσαν και τραυμάτισαν αθώους ανθρώπους εξαγρίωσε τον κόσμο”, είπε ένας κάτοικος της περιοχής.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση διακρίνεται ένα πλήθος από νεαρούς, στην πλειονότητά τους, άνδρες που φωνάζουν και πετούν πέτρες σε ένα φλεγόμενο τεθωρακισμένο όχημα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε