Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Άγριος καυγάς Μπιλ Κλίντον με τη Χίλαρι! Πέταξε το τηλέφωνο

Άγριος καυγάς Μπιλ Κλίντον με τη Χίλαρι! Πέταξε το τηλέφωνο

Λίγες ημέρες πριν τελικά χάσει τις εκλογές από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπιλ Κλίντον είχε άγριο καυγά με τη Χίλαρι για το ποιος φταίει για τα χαμηλά ποσοστά που συγκέντρωνε στις δημοσκοπήσεις και την εκστρατεία της.

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής θύμωσε τόσο πολύ που πέταξε το τηλέφωνό του από τη στέγη του αρχοντικού τους στο Αρκάνσας. Σύμφωνα με άνθρωπο στο περιβάλλον του Μπιλ Κλίντον, η Χίλαρι Κλίντον κατηγόρησε τον διευθυντή του FBI James Comey για τα χαμηλά ποσοστά μετά την επανεκκίνηση έρευνας για τα email της, ενώ ο Μπιλ Κλίντον κατηγόρησε τον Robby Mook, τον John Podesta αλλά και την ίδια τη Χίλαρι. Υποστήριξε πως και οι τρεις τους δεν άκουγαν τις επιπτώσεις της αδύναμης οικονομίας στις ζωές εκατομμυρίων ψηφοφόρων της εργατικής τάξης.

“Μεγάλο μέρος του θυμού του Μπιλ στη Χίλαρι οφείλεται στο γεγονός πως οι σύμβουλοί της τον άφησαν στο περιθώριο καθ’ όλη τη διάρκεια της εκστρατείας της. Ήμουν με τον Μπιλ στο Little Rock όταν είχε τον καβγά με τη Χίλαρι στο τηλέφωνο και κατηγορούσε τον Comey για την επανεκκίνηση της έρευνας. Ο Μπιλ δεν δέχτηκε τη δικαιολογία πως ο Comey θα έφερνε την ήττα στις εκλογές. Για εκείνον το φταίξιμο βάραινε τον Robby Mook, τον John Podesta και τη Χίλαρι επειδή δεν άκουγαν για τις επιπτώσεις της αδύναμης οικονομίας στους ψηφοφόρους της εργατικής τάξης. Το πρόσωπό του κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους έγινε κατακόκκινο και ανησύχησα ότι θα πάθαινε καρδιακή προσβολή. Θύμωσε τόσο πολύ που πέταξε το τηλέφωνό του από τη στέγη του ρετιρέ προς τον ποταμό Αρκάνσας”.

Στη διάρκεια της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, ο Μπιλ Κλίντον θεώρησε ότι αγνοήθηκε από τους κορυφαίους συμβούλους της όταν τους επισήμανε ότι πρέπει να βρεθεί η οικονομία στο επίκεντρο. Τους προέτρεψε επανειλημμένα να συνδεθούν με ανθρώπους που είχαν μείνει πίσω από τις επαναστάσεις στην τεχνολογία και την παγκοσμιοποίηση.

“Ο Μπιλ είπε ότι οι συνεχείς επιθέσεις στον Τραμπ για τα ελαττώματά του έκαναν το προσωπικό της Χίλαρι και τα media χαρούμενα, αλλά αυτό δεν ήταν ένα μήνυμα που είχε απήχηση στους ψηφοφόρους. Ο Μπιλ εμφανιζόταν πάντα στις εκστρατείες του ως ένας άνθρωπος που ένιωθε τον πόνο σου, αλλά η Χίλαρι έβγαινε ως μια γυναίκα που τσαντιζόταν από τον αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ και όχι ως μια γυναίκα που προσπαθούσε να κάνει καλύτερη τη ζωή των ανθρώπων της εργατικής τάξης”.

Σύμφωνα με την πηγή, ο Μπιλ επέκρινε την απόφαση της Χίλαρι Κλίντον να απορρίψει πρόσκληση να παρεβρεθεί σε εκδήλωση για την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου στο Πανεπιστήμιο της Notre Dame. Οι σύμβουλοί της απέρριψαν την ιδέα με το σκεπτικό πως οι λευκοί καθολικοί δεν ήταν το κοινό που χρειαζόταν να προσεγγίσει. “Ο Μπιλ είπε επίσης ότι πολλοί Αφρικανοί Αμερικανοί ήταν βαθύτατα απογοητευμένοι με τα αποτελέσματα της 8ετούς διακυβέρνησης Ομπάμα. Παρά την κυβερνητική βοήθεια οι μαύροι δεν ήταν καθόλου καλύτερα από οικονομική άποψη και το έγκλημα κατέστρεφε τις κοινότητές τους. Είπε στη Χίλαρι ότι θα έπρεπε να πάει στη νότια πλευρά του Σικάγο και καταδίκασε τη βία εκτός ελέγχου”.

Αν και ο Μπιλ Κλίντον παραδέχτηκε ότι η απόφαση του διευθυντή του FBI να επανεκκινήσει την έρευνα δημιούργησε πρόβλημα στην εκστρατεία της, πίστευε ότι θα είχε μικρή επίδραση στην έκβαση των αποτελεσμάτων. “Μεγάλο μέρος του θυμού του οφειλόταν στο γεγονός ότι οι σύμβουλοί της τον είχαν αφήσει στο περιθώριο. Δεν τον άκουγαν και εξοργιζόταν. Η Χίλαρι του είπε ότι οι ιδέες του ήταν παλιομοδίτικες και πως είχε χάσει την επαφή”.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε