Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Κάμερον στο Αφγανιστάν

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Κάμερον στο Αφγανιστάν
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.06.2010 | 16:02
Πρώτη δημοσίευση: 10.06.2010 | 16:02

Απέκλεισε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον το ενδεχόμενο να σταλούν κι άλλα στρατεύματα στο Αφγανιστάν.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας πραγματοποίησε την Πέμπτη αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αφγανιστάν, την πρώτη από την ανάληψη των καθηκόντων του.

«Το ζήτημα ενίσχυσης των στρατευμάτων έχει αποκλειστεί κατηγορηματικά», δήλωσε ο Κάμερον από την Καμπούλ, ο οποίος τόνισε παράλληλα τη σημασία της σχέσης Λονδίνου-Καμπούλ, χαρακτηρίζοντας το Αφγανιστάν το πιο σημαντικό ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής της Βρετανίας.

Ο βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι το Λονδίνο πρόκειται να διαθέσει 67 εκατομμύρια λίρες (83 εκατομμύρια ευρώ) επιπλέον για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, ενώ ο βρετανικός στρατός πρόκειται να διπλασιάσει τον αριθμό των πυροτεχνουργών στην επαρχία Χελμάντ, όπου το πρόβλημα είναι εντονότερο.

«Θεωρώ ότι αυτή η χρονιά και ξέρω ότι συμφωνεί μαζί μου και ο πρόεδρος Καρζάι είναι ζωτικής σημασίας για την αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν», δήλωσε ο Κάμερον, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να επιτευχθεί πρόοδος όχι μόνο στο όνομα του αφγανικού λαού, αλλά και στο όνομα των Βρετανών που θέλουν αποτέλεσμα.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο