Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΚΑΙΡΟΣ Bροχή 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Κάμερον στο Αφγανιστάν

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Κάμερον στο Αφγανιστάν
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.06.2010 | 16:02
Πρώτη δημοσίευση: 10.06.2010 | 16:02

Απέκλεισε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον το ενδεχόμενο να σταλούν κι άλλα στρατεύματα στο Αφγανιστάν.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας πραγματοποίησε την Πέμπτη αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αφγανιστάν, την πρώτη από την ανάληψη των καθηκόντων του.

«Το ζήτημα ενίσχυσης των στρατευμάτων έχει αποκλειστεί κατηγορηματικά», δήλωσε ο Κάμερον από την Καμπούλ, ο οποίος τόνισε παράλληλα τη σημασία της σχέσης Λονδίνου-Καμπούλ, χαρακτηρίζοντας το Αφγανιστάν το πιο σημαντικό ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής της Βρετανίας.

Ο βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι το Λονδίνο πρόκειται να διαθέσει 67 εκατομμύρια λίρες (83 εκατομμύρια ευρώ) επιπλέον για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, ενώ ο βρετανικός στρατός πρόκειται να διπλασιάσει τον αριθμό των πυροτεχνουργών στην επαρχία Χελμάντ, όπου το πρόβλημα είναι εντονότερο.

«Θεωρώ ότι αυτή η χρονιά και ξέρω ότι συμφωνεί μαζί μου και ο πρόεδρος Καρζάι είναι ζωτικής σημασίας για την αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν», δήλωσε ο Κάμερον, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να επιτευχθεί πρόοδος όχι μόνο στο όνομα του αφγανικού λαού, αλλά και στο όνομα των Βρετανών που θέλουν αποτέλεσμα.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο