Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Αίγυπτος: 2 Βρετανοί και 1 αλλοδαπός που ζούσε στη Βρετανία ανάμεσα στους νεκρούς από την έκρηξη στο αερόστατο

Αίγυπτος: 2 Βρετανοί και 1 αλλοδαπός που ζούσε στη Βρετανία ανάμεσα στους νεκρούς από την έκρηξη στο αερόστατο

Δύο Βρετανοί και ένας αλλοδαπός του κατοικούσε στη Βρετανία, του οποίου η εθνικότητα δεν έχει διευκρινιστεί, σκοτώθηκαν στο δυστύχημα με το αερόστατο σήμερα στην Αίγυπτο, σύμφωνα με νέο απολογισμό που ανακοινώθηκε από την εταιρεία ταξιδίων Thomas Cook και το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

“Ένας τρίτος πελάτης της Thomas Cook, ο ένας από τους δυο Βρετανούς που τραυματίστηκαν, δυστυχώς έχασε τη ζωή του”, αναφέρει ένας εκπρόσωπος του ταξιδιωτικού γραφείου σε ανακοίνωσή του.

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τον τραγικό θάνατο των δύο Βρετανών και ενός κατοίκου του Ηνωμένου Βασιλείου από την συντριβή του αερόστατου στο Λούξορ της Αιγύπτου”, διευκρίνισε από την πλευρά του το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

“Μπορούμε επίσης να επιβεβαιώσουμε ότι ένας άλλος Βρετανός τραυματίστηκε και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση”, πρόσθεσε το υπουργείο.

Το αερόστατο απογειώθηκε σήμερα την αυγή με 21 επιβάτες και εξερράγη κατά τη διάρκεια πτήσης του πάνω από το Λούξορ, δήλωσε μια πηγή των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, που έκανε τις δηλώσεις της πριν από τον τελευταίο απολογισμό του Thomas Cook, στο δυστύχημα σκοτώθηκαν 19 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων υπηκόων του Χονγκ Κονγκ, της Ιαπωνίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και της Ουγγαρίας.

Ο κυβερνήτης του Λούξορ Εζάτ Σαάτ, απαγόρευσε τις πτήσεις με αερόστατο στην επαρχία του, χωρίς όμως να διευκρινίζεται η διάρκεια της απαγόρευσης, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ. Ο πρωθυπουργός Χισάμ Καντίλ διέταξε από την πλευρά την διεξαγωγή έρευνας για το δυστύχημα.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε το θάνατο δύο Γάλλων επιβατών. “Δυστυχώς δύο υπήκοοί μας έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το δυστύχημα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Φιλίπ Λαλιό και πρόσθεσε: “Είμαστε σε επαφή με τις οικογένειές τους”.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο ταξιδιωτικός πράκτορας που οργάνωσε το ταξίδι τους ανακοίνωσε ότι εννέα υπήκοοι του Χονγκ Κονγκ είναι πιθανώς μεταξύ των τουριστών που σκοτώθηκαν. Οι πέντε γυναίκες και οι τέσσερις άνδρες ήταν ηλικίας 33 έως 62 ετών, δήλωσε ένας αξιωματούχος του οργανισμού Kuoni, προσθέτοντας ότι οι οικογένειές τους αναμένονται στο Κάιρο σήμερα, συνοδευόμενες από εκπροσώπους του τουριστικού γραφείου.

Στην Ιαπωνία, η εταιρία ταξιδίων JTB δήλωσε επίσης ότι τέσσερις από τους πελάτες του εμπλέκονται στο δυστύχημα και τουλάχιστον δύο από αυτούς έχασαν τη ζωή τους.

Σε τηλεφωνική επαφή με το Γαλλικό Πρακτορείο μια υπάλληλος της εταιρείας Sky Cruise, που διαχειριζόταν το αερόστατο, δήλωσε ότι οι δύο επιζώντες, ένας τουρίστας και ο πιλότος του αερόστατου, μπόρεσαν να πηδήξουν έγκαιρα από αυτό και να σωθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι συνέβη μετά την έκρηξη του αερόστατου στην Αίγυπτο με τους 19 νεκρούς (ΦΩΤΟ)

19 νεκροί από έκρηξη σε αερόστατο

Συνετρίβη αερόστατο – Σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε