Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αίγυπτος: Ακόμη ένας νεκρός στις διαδηλώσεις

ΦΩΤΟ REUTERS

Τρίτη μέρα διαδηλώσεων στην Αίγυπτο και ακόμη ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε θανάσιμα στη διάρκεια συμπλοκών με την αστυνομία.

Ο Μοχάμεντ Άτεφ, 22 ετών, πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών ανάμεσα σε διαδηλωτές Βεδουίνους που ζουν στο χωριό Σέιχ Ζουαγιέντ και τις δυνάμεις ασφαλείας.

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στο κτίριο μιας μονάδας πυροσβεστών στο Σουέζ, αφού προηγουμένως είχαν ρίξει βόμβες μολότοφ στην αστυνομία, μετέδωσε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν το απόγευμα ανάμεσα σε εκατοντάδες διαδηλωτές και την αστυνομία και στην Ισμαϊλίγια, περίπου πενήντα χιλιόμετρα βόρεια της διώρυγας του Σουέζ.

Στο Σουέζ, οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες και κανόνια νερού για να διαλύσουν εκατοντάδες διαδηλωτές. Αυτοί είχαν συγκεντρωθεί έξω από ένα αστυνομικό τμήμα απαιτώντας την απελευθέρωση των συλληφθέντων, την Τρίτη και την Τετάρτη, περίπου 75, σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε