Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αίγυπτος: Νέοι τριγμοί στην κυβέρνηση Μόρσι

Αίγυπτος: Νέοι τριγμοί στην κυβέρνηση Μόρσι
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.12.2012 | 09:29

Τα χαμόγελα για την έγκριση του νέου Συντάγματος «πάγωσαν» νωρίς, αφού ο υπουργός Συγκοινωνιών της Αιγύπτου, Χάνι Μαχμούντ, αποφάσισε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση Μόρσι.

«Δεν είμαι σε θέση να προσαρμοστώ στην κουλτούρα του κυβερνητικού έργου, ιδίως στο πλαίσιο της τρέχουσας κατάστασης της χώρας. Γι 'αυτό και υπέβαλα την παραίτησή μου. Θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου για ένα μήνα, μέχρι να επιλεγεί ο νέος υπουργός » ανέφερε ο πρώην υπουργός και μετέδωσε το πρακτορείο MENA, το οποίο επικαλείται τον λογαριασμό του στο Twitter.

«Δεν μετανιώνω που δέχθηκα το υπουργείο. (...) Δέχτηκα τη θέση για την Αίγυπτο και φεύγω για την Αίγυπτο», πρόσθεσε.

Ο Μαχμούντ δεν έχει δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την ενέργεια, αλλά η ημερομηνία της παραίτησής του φαίνεται να σχετίζεται με την ανακοίνωση, στις 22 Νοεμβρίου του διατάγματος για τη χορήγηση επιπλέον εξουσιών στον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος απέσυρε το διάταγμα του, αλλά η βαθιά πολιτική κρίση που ακολούθησε συνεχίζει να διχάζει τη χώρα. Η παραίτηση έρχεται μετά από εκείνη του αντιπροέδρου Μαχμούντ Μέκι, το προηγούμενο Σάββατο την στιγμή που οι Αιγύπτιοι ψήφιζαν για το αμφιλεγόμενο σχέδιο Συντάγματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αίγυπτος: Ψηφίστηκε το νέο Σύνταγμα   Διαδώστε αυτό το άρθρο