Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Αίγυπτος – Συντριβή αεροσκάφους: Θλιβερός επίλογος – “Κανένας επιζών” λένε αιγύπτιοι αξιωματούχοι – Εθνικό πένθος κήρυξε ο Πούτιν

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

– Οι ελπίδες φαίνεται πως σβήνουν οριστικά…
– Αιγύπτιοι αξιωματούχοι αναφέρουν πως δεν υπάρχει κανένας επιχών στο σημείο της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά
– Εχουν βρεθεί τα πτώματα και των 17 παιδιών που επέβαιναν στην μοιραία πτήση
– Ο αντιδήμαρχος της πόλης Πσκοβ φέρεται πως επέβαινε μαζί με την σύζυγό του!
– Γίνονται έρευνες στα γραφεία της εταιρείας Kogalymavia, στην οποία ανήκει το αεροσκάφος
– “Ο πιλότος είχε 12.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του” λέει εκπρόσωπος της εταιρείας
– Οι αιγυπτιακές αρχές αναφέρουν πως δεν υπάρχουν ενδείξεις πως το αεροσκάφος καταρρίφθηκε, ωστόσο την συγκεκριμένη περιοχή ελέγχουν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους!
– 224 ψυχές βρίσκονταν στο Airbus A-321, μεταξύ των οποίων 7 μέλη πληρώματος
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οι αρχές πίστεψαν στο θαύμα, μετά τις μαρτυρίες διασωστών πως άκουσαν ανθρώπινες φωνές στο σημείο της συντριβής. Ωστόσο κάτι τέτοιο φαίνεται τελικά πως δεν ισχύει…

“Πολλοί νεκροί”, μεταξύ των οποίων και 17 παιδιά, έχουν εντοπιστεί από τους διασώστες στην περιοχή όπου συνετρίβη, σήμερα το πρωί, το ρωσικό επιβατικό αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση από το Σαρμ ελ Σέιχ στην Αγία Πετρούπολη, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου, Μαχμούντ αλ Ζεϊνάτι.

Τα συντρίμμια του αεροπλάνου, ενός Airbus A-321 της εταιρείας Kogalymavia –που είναι επίσης γνωστή με την ονομασία Metrojet– βρέθηκαν σε μια ορεινή περιοχή, στο Βόρειο Σινά. Σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού της Αιγύπτου 50 ασθενοφόρα έχουν σταλεί επί τόπου για να μεταφέρουν “τραυματίες ή νεκρούς” στα νοσοκομεία του Καΐρου και του Σουέζ.

Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, οι διασώστες έχουν εντοπίσει επίσης το μαύρο κουτί του αεροσκάφους που περιέχει τα δεδομένα της πτήσης.

Από τη Μόσχα, το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε την 1η Νοεμβρίου ημέρα εθνικού πένθους.

Φύλλο και φτερό τα γραφεία της εταιρείας

Όπως αναφέρει σε live ενημέρωσή του το βρετανικό BBC, ο αντιδήμαρχος της πόλης Πσκοβ, Alexander Kopylov, εμφανίζεται στην λίστα των επιβατών, μαζί με αυτό της συζύγου του.

Την πληροφορία μετέφερε ο δήμαρχος της πόλης, Ivan Tsetsersky.

Την ίδια ώρα, έχει γίνει γνωστό πως διεξάγονται έρευνες στα γραφεία της εταιρείας Kogalymavia, στην οποία ανήκει το μοιραίο αεροσκάφος.

Το Reuters, από την πλευρά του μετέδωσε πως στην πτήση επέβαιναν και τρεις Ουκρανοί πολίτες, εκτός από τους 214 Ρώσους.

Την ίδια ώρα, το Flightradar24 δημοσίευσε έναν πίνακα στον οποίο φαίνεται η δραματικές αλλαγές στην ταχύτητα του αεροσκάφους τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν “εξαφανιστεί” από τα ραντάρ…

 

“Θολά” ακόμη τα αίτια

Τα αίτια της συντριβής του Airbus A321 θα διευκρινιστούν μόνο μετά τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας με τη συμμετοχή της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών Μαξίμ Σοκόλοφ.

“Σε κάθε περίπτωση, θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για τις αιτίες μόνο αφού αναλυθούν επιμελώς όλες οι πληροφορίες και διεξαχθεί μια διεθνής έρευνα. Η ρωσική πλευρά ασφαλώς θα συμμετάσχει ερευνά στην έρευνα”, τόνισε ο Σοκόλοφ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το αεροσκάφος είχε πιστοποιητικό πτητικής ικανότητας

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου Μοχάμεντ Χοσάμ Κεμάλ δήλωσε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να καθοριστούν τα αίτια της συντριβής. Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν εξάλλου ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το Airbus καταρρίφθηκε ή ανατινάχθηκε εν πτήσει.

Από την πλευρά της, η εταιρεία Kogalymavia τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία βάση για να αποδοθεί η συντριβή σε ανθρώπινο λάθος. Τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία RIA και Interfax μετέδωσαν, επικαλούμενα μια εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρείας, ότι ο κυβερνήτης ήταν πολύ έμπειρος αφού είχε 12.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του ενώ και στο αεροσκάφος είχε γίνει πλήρης συντήρηση.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε