Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Αίγυπτος προς Ισραήλ: Σταματήστε τις επιδρομές εναντίον των Παλαιστινίων

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου ζητεί σε ανακοίνωσή του από το Ισραήλ να σταματήσει αμέσως τις επιδρομές που πραγματοποιεί στη Γάζα.

“Η Αίγυπτος καταδικάζει τη χρήση βίας κατά αμάχων υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και συστήνει έντονα στο Ισραήλ να σταματήσει αμέσως τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του κατά της Γάζας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Αίγυπτος και το Ισραήλ αντιμετωπίζουν την πρώτη διπλωματική τους κρίση από την πτώση του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ, μετά το θάνατο πέντε Αιγυπτίων αστυνομικών στα σύνορα με το Ισραήλ, κατά την καταδίωξη από τις ισραηλινές δυνάμεις των ενόπλων που ήταν ύποπτοι ότι πραγματοποίησαν τις επιθέσεις κοντά στην Εϊλάτ.

Σήμερα συνεχίζεται η ένοπλη σύγκρουση ανάμεσα σε ριζοσπαστικές παλαιστινιακές οργανώσεις της Γάζας και το Ισραήλ, με τη ρίψη ρουκετών από παλαιστινιακής πλευράς και πλήγματα από ισραηλινής.

Παλαιστίνιοι από τη Λωρίδα της Γάζας έριξαν 23 βλήματα στο νότιο Ισραήλ, προκαλώντας τον τραυματισμό τριών ανθρώπων, σύμφωνα με ισραηλινό απολογισμό. Στη Γάζα, τρεις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, ο ένας από τους οποίους σοβαρά, από τα ισραηλινά αντίποινα, σύμφωνα με τοπικές ιατρικές πηγές.

Συνολικά 14 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 40 τραυματιστεί από τις ισραηλινές επιδρομές κατά της Λωρίδας της Γάζας που έγιναν έπειτα από τις τρεις αντιισραηλινές επιθέσεις που διαπράχθηκαν την Πέμπτη στο νότιο Ισραήλ, πολύ κοντά στη μεθόριο με την Αίγυπτο, προκαλώντας το θάνατο 8 ανθρώπων.

Τα ισραηλινά αντίποινα έχουν κυρίως στόχο τις Επιτροπές Λαϊκής Αντίστασης, μια παλαιστινιακή οργάνωση την οποία κατηγορεί το Ισραήλ για τις επιθέσεις της Πέμπτης. Η ίδια αρνείται την ευθύνη.

Διαβάστε επίσης

Πέντε νεκροί στις επιδρομές του Ισραήλ

Άρχισαν τα ισραηλινά αντίποινα! Έξι Παλαιστίνιοι νεκροί σε επιδρομή στη Ράφα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε