Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

«Αίμα για το αίμα» του Λάντεν υπόσχεται η ιρακινή αλ Κάιντα

ΦΩΤΟ REUTERS

Η πτέρυγα της αλ Κάιντα στο Ιράκ ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας σε αστυνομικό τμήμα, ενώ εξέφρασε και τη στήριξη της στον Αϊμάν αλ Ζαουάχρι.

Στην επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο που έγινε στη Χίλα την περασμένη Πέμπτη κόστισε τη ζωή τους 24 αστυνομικούς και ήταν η πλέον πολύνεκρη από τα τέλη Μαρτίου. Σημειώθηκε τέσσερις μέρες μετά τη δολοφονία Λάντεν από τους Αμερικανούς κομάντο.

«Το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ (ISC) που συνδέεται με την Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που έγινε στις 5 Μαΐου στην πόλη Χίλα, στην ιρακινή επαρχία της Βαβυλώνας, σε ανακοίνωσή της που δημοσιεύτηκε σε φόρουμ του τζιχάντ (ιερός πόλεμος)», ανακοίνωσε το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE.

Παράλληλα σε ανακοίνωσή του, που δημοσιεύτηκε σε φόρουμ ισλαμιστικού ιστοτόπου, ο χαλίφης της οργάνωσης ISC Άμπου Μπακέρ αλ Μπαγντάντι αλ Χουσέινι αλ Κουράσι δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τον δεύτερο στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα, τον Αιγύπτιο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι και για την πραγματοποίηση επιθέσεων από την οργάνωση αυτή για να εκδικηθεί για το θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν από επιχείρηση των αμερικανικών δυνάμεων στο Πακιστάν.

«Λέω στους αδελφούς μας στην οργάνωση Αλ Κάιντα και στον επικεφαλής στην ιεραρχία τους σεΐχη μουτζαχίντ Αϊμάν αλ Ζαουάχρι (…) να χαίρεστε, έχετε πιστούς άνδρες στο Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ που ακολουθούν το σωστό δρόμο και δεν θα εγκαταλείψουν τον αγώνα», σημειώνει στην ανακοίνωσή του.

«Ορκίζομαι στο Θεό, αίμα για το αίμα και καταστροφή για την καταστροφή», προσθέτει, σε μια σαφή αναφορά του στην πραγματοποίηση επιθέσεων σε εκδίκηση για το θάνατο του Μπιν Λάντεν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε