Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Συννεφιά 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αιματηρές διαδηλώσεις στη Νιγηρία

Αιματηρές διαδηλώσεις στη Νιγηρία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.01.2012 | 19:59
Πρώτη δημοσίευση: 03.01.2012 | 19:55

Ένας νεκρός στις ογκώδεις διαδηλώσεις για τον υπερδιπλασιασμό στη λιανική των καυσίμων

Ένας άντρας σκοτώθηκε στις συγκρούσεις με την αστυνομία που πήραν διαστάσεις σε όλη τη Νιγηρία μετά την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση να υπερδιπλασιαστεί η λιανική τιμή των καυσίμων, λόγω της άμεσης κατάργησης της κρατικής επιδότησης στο πλαίσιο του νέου προϋπολογισμού.

Μεγάλες κινητοποιήσεις έγιναν σήμερα στην κεντρική Πλατεία του Αετού στην Αμπούζα, στο Λάγκος και σε άλλες νιγηριανές πόλεις. Σε πολλές περιπτώσεις οι διαδηλωτές έκαναν πυρπολήσεις. Στο Βορρά ισχύει πάντως η νυκτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, καθώς η αίρεση Μπόκο Χαράμ απειλεί με θάνατο τους Χριστιανούς, εάν δεν μετοικήσουν αμέσως στο Νότο.

Στο Λάγκος, στην διαδήλωση συμμετείχαν και ορισμένοι αστυνομικοί. Όμως, σε άλλη πόλη, στην Κουάνα, ένας άντρας που διαδήλωνε πυροβολήθηκε από αστυνομικούς και σκοτώθηκε.

"Δεν θα αποσυρθούμε από τους δρόμους εάν η κυβέρνηση δεν ανακαλέσει την απόφασή της" για τα καύσιμα, δήλωσε ο Ντίνο Μελάγιε, που ηγήθηκε στην Αμπούζα της ογκώδους κινητοποίησης.

Όμως ο υπουργός Εργασίας, Εμέκα Βόγκου, συνέστησε στους επικεφαλής των κινητοποιήσεων αυτών "να πέσουν οι τόνοι" και "γενικώς, να πρυτανεύσει η υπομονή".


Διαβάστε

Δεκάδες νεκροί -ξανά- στη Νιγηρία
   Διαδώστε αυτό το άρθρο