Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Aιματηρές συγκρούσεις στην Ινδία με 19 νεκρούς λόγω εδαφικών διαφορών

Aιματηρές συγκρούσεις στην Ινδία με 19 νεκρούς λόγω εδαφικών διαφορών

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στο βορειοανατολικό κρατίδιο Ασάμ της Ινδίας μετά το θάνατο τουλάχιστον 19 ανθρώπων από τις συγκρούσεις ανάμεσα σε τοπική φυλή και μουσουλμάνους για εδαφικές διαφορές, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στη φυλή Μπόντο και μουσουλμάνους μετανάστες σημειώθηκαν κυρίως στην περιοχή Κοκρατζχάρ, η οποία βρίσκεται 220 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας του κρατιδίου, Γκουουαχάτι.

“Η κατάσταση είναι εξαιρετικά τεταμένη και περισσότερες δυνάμεις στέλνονται στις περιοχές που σημειώνονται οι συγκρούσεις. Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις μέχρι στιγμής”, δήλωσε ο γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας του Ασάμ.

Οι χωρικοί που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους υπολογίζονται σε 50.000 και έχουν βρει καταφύγιο σε 36 κρατικούς καταυλισμούς, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι συγκρούσεις ξέσπασαν την Πέμπτη έπειτα από τον πυροβολισμό και το θάνατο δύο ηγετικών στελεχών των φοιτητών στην περιοχή Μαγκουρμπάρι.

Σε επίθεση που έγινε για αντίποινα, τέσσερις πρώην αυτονομιστές αντάρτες Μπόντο σκοτώθηκαν τη νύχτα της Παρασκευής, πυροδοτώντας έναν κύκλο βίας.

Ο στρατός εκλήθη να επέμβει καθώς η βία επεκτάθηκε και στην κοντινή περιοχή Σιράνγκ.

Οι ταραχές αυτές ανάμεσα σε μέλη της φυλής Μπόντο και μουσουλμάνους, οι οποίες σημειώνονται συχνά για εδαφικές διαφορές, ξέσπασαν στις δυτικές περιοχές του Ασάμ, κοντά στη μεθόριο με το Μπουτάν και το Μπανγκλαντές.

Το 2008 σε παρόμοιες συγκρούσεις 50 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους.

Οι μουσουλμάνοι προέρχονται κυρίως από το γειτονικό Μπανγκλαντές. Στην πλειονότητά τους, μεταναστεύουν παράνομα στο Ασάμ σε αναζήτηση εργασίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε