Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Αιματηρή Πρωτοχρονιά στην Κίνα – 40 νεκροί από τα πυροτεχνήματα

ΦΩΤΟ REUTERS

Η παραδοσιακή ρίψη πυροτεχνημάτων για τον εορτασμό της κινεζικής πρωτοχρονιάς κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 40 άτομα την τελευταία εβδομάδα.

Προκλήθηκαν επίσης 118 πυρκαγιές από τις 2 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, επικαλούμενο στοιχεία του υπουργείου. Πέρυσι οι πυρκαγιές που είχαν προκληθεί ήταν 7.480.

37 άνθρωποι τραυματίστηκαν φέτος και ότι από τις πυρκαγιές προκλήθηκαν ζημιές περισσότερων από 56 εκατομμυρίων γιουάν (8,5 εκατομμύρια δολάρια) -σχεδόν ο διπλάσιος αριθμός από πέρυσι.

Στις απώλειες αυτές δεν περιλαμβάνεται η ζημιά που προκλήθηκε από πυρκαγιά σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων στη βορειοανατολική πόλη Σενγιάνγκ, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο ατύχημα που σημειώθηκε φέτος, μετέδωσε το Νέα Κίνα.

Οι Κινέζοι υποδέχονται από την αρχαιότητα το νέο χρόνο με πυροτεχνήματα. Βάσει της κινεζικής παράδοσης τα πυροτεχνήματα διώχνουν τα κακά πνεύματα, που μπορούν να φέρουν κακή τύχη τη νέα χρονιά.

Σε πάρα πολλές πόλεις έχει απαγορευθεί η ρίψη πυροτεχνημάτων από τη δεκαετία του 1990 καθώς έχει κριθεί πολύ επικίνδυνη, θορυβώδης και επιβλαβής για το περιβάλλον. Ωστόσο, πολλοί είναι οι Κινέζοι που αψηφούν την απαγόρευση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε