Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Bροχή 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αισιοδοξία για μείωση της ανεργίας στη Γαλλία

Αισιοδοξία για μείωση της ανεργίας στη Γαλλία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.09.2010 | 17:42
Πρώτη δημοσίευση: 26.09.2010 | 17:34

Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε πως ευελπιστεί πως το ποσοστό της ανεργίας, που έχει φθάσει στα υψηλότερα επίπεδα της δεκαετίας, θα μπορέσει να μειωθεί στο 9% μέχρι τη λήξη της θητείας του προέδρου Νικολά Σαρκοζί.

«Σήμερα είμαστε στο 9,3% και θα πρέπει να συνεχίσουμε για να βελτιώσουμε αυτό το ποσοστό. Εάν κατορθώσουμε να το κατεβάσουμε στο 9 και εν συνεχεία σε ακόμη χαμηλότερο επίπεδο θα ήταν υπέροχο», τόνισε η Λαγκάρντ, ερωτηθείσα για τους επικείμενους στόχους της κυβέρνησης με χρονικό ορίζοντα το 2012. «Ωστόσο δεν θα ήθελα να δεσμευθώ για κάποιο ποσοστό», τόνισε η ίδια, επιμένοντας πως προτεραιότητα είναι να βελτιωθούν οι δυνατότητες απασχόλησης των νέων «μέσω της εναλλαγής και της επαγγελματικής κατάρτισης».

Αναφερόμενη στην ανεργία στις μεγαλύτερες ηλικίες, η υπουργός εκτιμά πως η επιμήκυνση του χρόνου εργασίας και η αύξηση του ορίου σύνταξης θα βελτίωνε τα επίπεδα απασχόλησής τους.

Το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία μετρήθηκε για το δεύτερο τρίμηνο στο 9,3% στην μητροπολιτική χώρα και στο 9,7% στις υπερπόντιες κτήσεις, αριθμοί που τεκμαίρουν μείωση κατά 0,2% από το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τις στατιστικές υπηρεσίες.  Όσον αφορά τον αριθμό των αιτούμενων εργασία, αυτός αυξήθηκε τον Αύγουστο κατά 15.900 αιτήσεις και έφθασε σε απόλυτους αριθμούς τα 2, 693 εκατ., έπειτα από μία μείωση των ανέργων τον Ιούλιο.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο