Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αίτηση ένταξης στην Ε.Ε. από τη Σερβία

Αίτηση ένταξης στην Ε.Ε. από τη Σερβία
Πρόεδρος της Σερβίας ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.12.2009 | 19:03
Πρώτη δημοσίευση: 22.12.2009 | 19:03

Ο πρόεδρος της Σερβίας Μπ. Τάντιτς κατέθεσε την αίτηση για ένταξη της χώρας στην Ε.Ε.

O πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς παρέδωσε σήμερα στον προεδρεύοντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρωθυπουργό της Σουηδίας, Φρέντερικ Ράινφελτ την αίτηση της χώρας του για ένταξη στην Ε.Ε.

Ο κ. Τάντιτς, μετά την τελετή παράδοσης της αίτησης που πραγματοποιήθηκε στη Στοκχόλμη, τόνισε ότι για τη Σερβία η σημερινή είναι «ιστορική μέρα» 

Τη δεκαετή περίοδο από την εδραίωση της δημοκρατίας, κύριος στόχος των δημοκρατικών δυνάμεων της Σερβίας ήταν να οδηγήσουν τη χώρα στην Ε.Ε., υπογράμμισε ο κ. Τάντιτς. Το στόχο είχε θέσει πρώτος ο δολοφονηθείς πρωθυπουργός Ζόραν Τζίντζιτς, ανέφερε ο πρόεδρος της Σερβίας.

Ο κ. Τάντιτς εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα επόμενα χρόνια η Σερβία θα εκπληρώσει όλους τους όρους για την ένταξη στην Ε.Ε. «Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες με στόχο τη σύλληψη όλων των κατηγορούμενων για εγκλήματα πολέμου», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας εκτίμησε ότι η Σερβία με την υποβολή της αίτησης για τη χορήγηση καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας "έκανε ένα ιστορικό βήμα". «Αποδεικνύεται η ισχυρή αποφασιστικότητα της σερβικής κυβέρνησης και η ευρεία υποστήριξη που παρέχει ο λαός της Σερβίας στο στόχο της ένταξης της χώρας στην Ε.Ε.», πρόσθεσε ο κ. Ράινφελτ.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο