Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ακολούθησαν τις οδηγίες του χάρτη της Apple και βρέθηκαν στο… πουθενά!

Ακολούθησαν τις οδηγίες του χάρτη της Apple και βρέθηκαν στο… πουθενά!

Σε περιοχή της ερήμου που είναι γεμάτη δηλητηριώδη φίδια κατέληξαν για την ακρίβεια. Γι’ αυτό και οι αρχές της Αυστραλίας ζήτησαν από τους οδηγούς να προσέχουν τις οδηγίες που τους δίνει το GPS του iPhone της Apple.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι αρχές της Βικτώρια χρειάστηκε να στείλουν αστυνομικούς για να διασώσουν οδηγούς που είχαν αποκλειστεί στην περιοχή της ερήμου, για περισσότερες από 24 ώρες «χωρίς τροφή ή νερό», αφού αντί να φτάσουν στην τουριστική πόλης της Μιλντούρα, κατέληξαν 70 χιλιόμετρα μακριά στο Εθνικό Πάρκο Μάρεϊ Σάνσετ.

«Ο τελευταίος που χρειάστηκε διάσωση, ήταν την Παρασκευή το βράδυ. Το αυτοκίνητό του σταμάτησε και ήταν πολύ φοβισμένος να βγει από το όχημά του. Όπως μας είπε αργότερα, είδε ένα φίδι, μια κατσίκα και μια αλεπού» δήλωσε ο επιθεωρητής της αστυνομίας στη Μιλντούρα, Σάιμον Κλέμενς.

Το Εθνικό Πάρκο Μάρεϊ Σάνσετ, είναι μια σχετικά παρθένα περιοχή, προσβάσιμη μόνο με τη χρήση τετρακίνητων αυτοκινήτων. Ο Κλέμενς δήλωσε ότι τουλάχιστον έξι οχήματα είχαν κολλήσει σε αμμώδεις περιοχές του Πάρκου, μετά τις οδηγίες που ακολούθησαν από το GPS του iPhone.

«Η διάσωση των ατόμων που αποκλείστηκαν με τα οχήματά τους στις αμμώδης περιοχές ήταν σχετικά εύκολη. Αλλά οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας ανεβαίνουν πολύ. Σήμερα, παραδείγματος χάρη, είχαμε 46 βαθμούς Κελσίου. Αν βρίσκονταν εκτός των οχημάτων τους, υπό αυτές τις θερμοκρασίες και δεν είχαν σήμα στο κινητό τους τηλέφωνο, τότε η κατάσταση θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί δραματικά».

Ο Κλέμενς δήλωσε ότι οι αστυνομικές αρχές επικοινώνησαν με την εταιρεία Apple για το θέμα. Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία έχει πλέον διορθώσει την τοποθεσία της Μιλντούρα για όσους ταξιδεύουν από τη Νότια Αυστραλία, όμως οι ταξιδιώτες που πραγματοποιούν αναζήτηση για τη διαδρομή από την Μελβούρνη, εξακολουθούν να λαμβάνουν λανθασμένες οδηγίες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, ζήτησε τον Σεπτέμβριο δημόσια συγνώμη από τους πελάτες της, για τα προβλήματα που είχαν εμφανιστεί στο νέα εφαρμογή χαρτογράφησης, ενώ πρότεινε τη χρήση της αντίστοιχης υπηρεσίας της ανταγωνιστικής εταιρείας, Google, έως ότου επιλυθεί το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγνώμη από την Apple για τα λάθη στους χάρτες της

Αθήνα-Κρήτη μέσω…. Τουρκίας προτείνουν οι νέοι χάρτες της Apple

Απεργία σε εργοστάσιο της Apple

Ένα χρόνο χωρίς τον Steve Jobs! Δείτε το βίντεο που έφτιαξε η Apple για να τιμήσει την μνήμη του

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε