Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ακόμα και ο Τζορτζ Μπους “κράζει” τον Τραμπ για τις επιθέσεις στα ΜΜΕ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ακόμα και ένας από τους πιο συντηρητικούς και αυταρχικούς αμερικανούς προέδρους των τελευταίων ετών, ο Τζορτζ Μπους τζούνιορ, στρέφεται κατά του Ντόναλντ Τραμπ για τις επιθέσεις του τελευταίου στα ΜΜΕ.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους άσκησε κριτική σε βάρος των σφοδρών επιθέσεων που εξαπολύει ο νυν πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εναντίον του Τύπου, σε μια πολύ σπάνια δημόσια παρέμβασή του με θέμα την πολιτική και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο 43ος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο των ΜΜΕ κατά την οκταετή θητεία του στον Λευκό Οίκο, δεν συμμερίζεται τις απόψεις του διαδόχου του που θεωρεί τον Τύπο “έναν εχθρό του αμερικανικού λαού”.

“Εκτιμώ ότι τα ΜΜΕ είναι απαραίτητα στη Δημοκρατία. Τα ΜΜΕ είναι απαραίτητα προκειμένου άνθρωποι σαν κι εμένα να λογοδοτούν” δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του αμερικανικού κράτους σε μια σπάνια συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ επιδίδεται σε επιθέσεις εναντίον των μεγαλύτερων αμερικανικών ΜΜΕ, τα οποία κατηγορεί για μεροληψία και για διάδοση ψευδών ειδήσεων.

Ο Τζορτζ Ου. Μπους υπογράμμισε ότι “η εξουσία μπορεί να είναι πολύ εθιστική και διαβρωτική και είναι πολύ σημαντικό τα ΜΜΕ να ζητούν τον λόγο από τα πρόσωπα που κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους”.

Εππλέον, τόνισε ότι το να ασκείται συστηματικά κριτική σε βάρος των αμερικανικών ΜΜΕ υπονομεύει τις προσπάθειες των ΗΠΑ να προωθήσουν τη Δημοκρατία και την ελευθεροτυπία στο εξωτερικό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε