Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ακόμη 15 άμαχοι νεκροί στη Συρία – Αντιπολίτευση: «Άσαντ, παραιτήσου»

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Δίχως τέλος οι αιματηρές επιδρομές του στρατού στη Συρία. Πυρά βαρέων όπλων στην πόλη Ράσταν, της επαρχίας Χομς, σκότωσαν 15 αμάχους, σύμφωνα με υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας εμποδίζουν την είσοδο στην πόλη οποιασδήποτε βοήθειας», είπε ο ακτιβιστής, που ισχυρίζεται πως διαθέτει κατάλογο με τα ονόματα των νεκρών.

Πυροβολισμοί ακούστηκαν και στην πόληΤαλμπισέχ, λίγο πιο νότια, σύμφωνα με τον Αμπου Τάλαλ αλ Τιλάουι, αυτόπτη μάρτυρα. «Άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας που φορούσαν στρατιωτικές στολές προχωρούν σε συλλήψεις. Σπάνε ό,τι βλέπουν, ψυγεία, τηλεοράσεις, αυτοκίνητα», πρόσθεσε ο αλ Τιλάουι.

Ο στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας έχουν περικυκλώσει από την Κυριακή τις πόλεις Ραστάν και Ταλμπισέχ. Τουλάχιστον 43 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την Κυριακή μέχρι την Τετάρτη, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Άμεση παραίτηση του Άσαντ ζητά η αντιπολίτευση
Η αντιπολίτευσης της Συρίας, που συναντάται στην Αττάλεια της Τουρκίας, ζητεί την άμεση παραίτηση του Σύρου προέδρου από όλα τα αξιώματα που διαθέτει, σύμφωνα με την κοινή διακήρυξη που εξέδωσαν οι διοργανωτές.

Η αντιπολίτευση ζητεί εξάλλου τη διοργάνωση ελεύθερων και διαφανών βουλευτικών και προεδρικών εκλογών σε χρονικό διάστημα που δεν θα ξεπερνά τον ένα χρόνο μετά την παραίτηση του Άσαντ.

Το «Συμβούλιο για την Αλλαγή στη Συρία» απηύθυνε παράλληλα ένα μήνυμα στη διεθνή κοινότητα, που πιέζει το καθεστώς του Άσαντ να προχωρήσει σε πολιτικές μεταρρυθμίσεις, εκφράζοντας την αντίθεσή τους «σε οποιαδήποτε ξένη επέμβαση» στη Συρία, όπως αυτή στη Λιβύη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι σαδιστές του Άσαντ βασάνισαν 13χρονο… «αντάρτη» – ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ βίντεο!

Συρία: Τρεις πολίτες νεκροί στα περίχωρα της Χομς

11 νεκροί από επιθέσεις των δυνάμεων Άσαντ

Συρία: Ακόμη 8 νεκροί από κυβερνητικά πυρά

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε