Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ακόμη και τη Μέρκελ εξόργισε η απειλή Φέκτερ να μας διώξει από την ΕΕ!

Ακόμη και τη Μέρκελ εξόργισε η απειλή Φέκτερ να μας διώξει από την ΕΕ!

Ποιος να της το έλεγε και να τον πίστευε η Άγκελα Μέρκελ, πως θα ερχόταν μέρα που θα την εξόργιζε υπαινιγμός ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη.

Το κατάφερε η Μαρία Φέκτερ, υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, που ούτε λίγο ούτε πολύ μας έδειξε την πόρτα της εξόδου από την ευρωζώνη και την Ευρώπη! Σύμφωνα με την εφημερίδα Oesterreich, η Αυστριακή υπουργός έκανε… έξαλλη την Άνγκελα Μέρκελ και το επιτελείο της Γερμανίδας καγκελαρίου εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στη Βιέννη.

Το δημοσίευμα δεν επικαλείται πηγές για την πληροφορία ότι το επιτελείο της Μέρκελ κάλεσε το γραφείο του αυστριακού καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν για να ρωτήσει αν η Φέκτερ εξέφρασε μια νέα επίσημη πολιτική θέση της Βιέννης, και έλαβε αρνητική απάντηση.

Έτσι, το επιτελείο της Μέρκελ έκανε σαφές ότι τέτοιου είδους δημόσιες απειλές μέσω των μέσων ενημέρωσης δεν συνιστούν “καθόλου σωστή” συμπεριφορά απέναντι στους εταίρους στην ΕΕ, αναφέρει το δημοσίευμα.

Εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι το υπουργείο δεν γνωρίζει την ύπαρξη τέτοιου τηλεφωνήματος και υπερασπίστηκε τα σχόλια της Φέκτερ σε δημοσιογράφους πριν από τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα.

“Η Φέκτερ ποτέ δεν απείλησε να πετάξει την Ελλάδα έξω από την ΕΕ. Κλήθηκε (από τους δημοσιογράφους) να σχολιάσει διάφορες πρόσφατα δημοσιοποιημένες απόψεις και δηλώσεις ότι η Ελλάδα πρέπει να εξέλθει από την ευρωζώνη”, είπε ο εκπρόσωπος απαντώντας με email στην ερώτηση.

“Εκείνη απάντησε ότι είναι τεχνικά αδύνατο να εγκαταλείψει κανείς την ευρωζώνη. Μόνο από την ΕΕ μπορεί κάποιος να εξέλθει. Επίσης έκανε σαφές ότι η ίδια είναι αντίθετη με μια τέτοια κίνηση”.
Ο ίδιος είπε ότι τα σχόλια της υπουργού μεταδόθηκαν σωστά από τα αυστριακά ΜΜΕ που ήταν παρόντα, αλλά στρεβλά από το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, το οποίο στην ιστοσελίδα του ανέφερε ότι η Αυστρία απειλεί να διώξει την Ελλάδα από την ΕΕ.

“Δεν μπορείς να εγκαταλείψεις την ευρωζώνη. Μπορείς να φύγεις από την Ευρωπαϊκή ‘Ένωση, αυτό η συνθήκη το προβλέπει. Αν φύγεις από την ΕΕ, έχεις φύγει και από την ευρωζώνη”, είπε η υπουργός στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι στη συνέχεια η Αθήνα θα χρειαζόταν να καταθέσει εκ νέου αίτημα ένταξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ωμή παρέμβαση Φέκτερ στα εσωτερικά της Ελλάδας – Την… άδειασε ο Αυστριακός καγκελάριος

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε