Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ακόμη μια αιματηρή επίθεση στην Κερμπάλα, 26 νεκροί

ΦΩΤΟ REUTERS

Δυο παγιδευμένα αυτοκίνητα ανατινάχθηκαν στην ιερή πόλη των σιιτών, Κερμπάλα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 26 προσκυνητές και να τραυματισθούν σχεδόν 200.

Στην πρώτη επίθεση, ένα αυτοκίνητο εξερράγη σε χώρο στάθμευσης με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 και να τραυματισθούν 32 άνθρωποι.

Ένα δεύτερο παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη λίγες ώρες αργότερα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 και να τραυματισθούν τουλάχιστον 164 άνθρωποι.

Οι επιθέσεις είχαν στόχο σιίτες προσκυνητές που μετέβαιναν πεζή στο τέμενος του Ιμάμη Χουσέιν στην Κερμπάλα, η οποία βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης. Πολλοί προσκυνητές μετέχουν σ’ ένα ετήσιο τελετουργικό που σηματοδοτεί τις 40 ημέρες πένθους για το θάνατο του εγγονού του Προφήτη Μωάμεθ, του Χουσέιν, ο οποίος πιστεύεται ότι σκοτώθηκε στη διάρκεια της περίφημης Μάχης της Κερμπάλα το 680.

Περίπου 30.000 μέλη των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί μέσα και γύρω από την ιερή σιιτική πόλη για να προσπαθήσουν να αυξήσουν την ασφάλεια για τις τελετές, οι οποίες κορυφώνονται αύριο Τρίτη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε