Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ακόμη περιμένουν βοήθεια στην Αϊτή

Σκηνές πανικού για λίγα τρόφιμα. ΦΩΤΟ REUTERS
Σκηνές πανικού για λίγα τρόφιμα. ΦΩΤΟ REUTERS

 

Για άλλη μια φορά η πείνα θολώνει το μυαλό τους. Οι άνθρωποι πεινάνε και η βοήθεια που στέλνουν οι ξένες χώρες δεν φτάνει για όλους…..

 

Ομάδες οργισμένων Αϊτινών προκάλεσαν ταραχές σε τρεις περιοχές του Πορτ-ο-Πρενς, όπου γινόταν διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς σε ένα σκηνικό χάους οι ξένες αποστολές προσπαθούν να βοηθήσουν τους σεισμόπληκτους, χωρίς να υπάρχει όμως κανένας συντονισμός σε αυτές τις προσπάθειες.
 
Αρκετοί άνθρωποι έπεσαν και λίγο έλειψε να ποδοπατηθούν στις περιοχές όπου επικράτησε ένταση κατά τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας. Ένταση επικράτησε στον περίβολο του κατεστραμμένου υπουργείου Πολιτισμού, όπου η αϊτινή αστυνομία μοίραζε τρόφιμα. Επίσης στην Σιτέ Σολέιγ, μία από τις χειρότερες παραγκουπόλεις στο Πορτ-ο-Πρενς, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα όταν διαπίστωσαν ότι κινδύνευαν να χάσουν τον έλεγχο σε μία τεράστια ουρά ανθρώπων που περίμεναν να πάρουν ρύζι. Ένταση επικράτησε και σε ουρά για τρόφιμα κοντά στο Μουσείο Τέχνης της αϊτινής πρωτεύουσας.
 
Οι ξένες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας επισημαίνουν ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, αλλά χάρη στην κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας καθημερινά καθίσταται εφικτή η διανομή επισιτιστικής βοήθειας σε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε