Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ακόμη τέσσερις νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Δυο Ισραηλινοί στρατιώτες και δυο Παλαιστίνιοι μαχητές της Χαμάς νεκροί είναι ο απολογισμός των νέων συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.

Οι στρατιώτες τραυματίστηκαν θανάσιμα από έκρηξη ανατολικά της Χαν Γιούνες, στη Λωρίδα της Γάζας, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός αλ Αραμπίγια. Στόχος των βομβιστών ήταν μία ισραηλινή περίπολος, ενώ μετά την έκρηξη ακολούθησε ανταλλαγή πυρών κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους οι δυο Παλαιστίνιοι.

Η Χαμάς δήλωσε ότι ένοπλοι άνδρες της οργάνωσης πήραν μέρος στην ανταλλαγή πυρών με τον ισραηλινό στρατό, επεσήμανε όμως ότι βρίσκονταν σε άμυνα, αφού οι Ισραηλινοί στρατιώτες είχαν εισέλθει στην παλαιστινιακή περιοχή.

«Μια ομάδα του ισραηλινού στρατού εισέβαλε 500 μέτρα μέσα στην παλαιστινιακή περιοχή και ήρθε αντιμέτωπη με τους άνδρες μας», δήλωσε ο Αμπού Ομπέιντα, εκπρόσωπος Τύπου της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, χωρίς να διευκρινίζει ποιοί βρίσκονται πίσω από την επίθεση με βόμβα εναντίον του ισραηλινού στρατού.

Νωρίτερα, σύμφωνα με παλαιστίνιους μάρτυρες, σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη στο Κισουφίμ, παλιό πέρασμα μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και της ισραηλινής περιοχής. Ένας Παλαιστίνιος τραυματίστηκε σοβαρά από όλμους που εκτόξευσε ο ισραηλινός στρατός αμέσως μετά την έκρηξη.

«Η Χαμάς ευθύνεται για κάθε δραστηριότητα που γίνεται από τη Γάζα προς το Ισραήλ. Δεν έχει σημασία εάν αναλαμβάνει ή όχι την ευθύνη», δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ενώ η παλαιστινιακή οργάνωση από την πλευρά της ανέφερε ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι ισραηλινές δυνάμεις επιχείρησαν να εισβάλουν στη Γάζα.

Ο ισραηλινός στρατός παραδέχτηκε πως οι στρατιωτικές δυνάμεις προχώρησαν στην επιχείρηση για να εξουδετερώσουν παλαιστινιακές νάρκες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε