Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ακροδεξιοί εναντίον σαλαφιστών

Ακροδεξιοί εναντίον σαλαφιστών

Μετά τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν μεταξύ ακραίων ισλαμιστών και ακροδεξιών, πολλοί ζητούν τώρα την απαγόρευση των σαλαφιστικών οργανώσεων.Διαβάστε τι είναι οι σαλαφιστές και τι πιστεύουν.

Το περασμένο Σάββατο σημειώθηκαν στη Βόννη σοβαρά επεισόδια μεταξύ της ακροδεξιάς οργάνωσης «Υπέρ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας» και ομάδας σαλαφιστών.
Η κατάσταση παρεκτράπηκε όταν οι ακροδεξιοί έδειξαν καρικατούρες του Μωάμεθ.
Σαν αντίδραση οι σαλαφιστές επιτέθηκαν εναντίον της αστυνομίας.
Ένας 25χρονος άνδρας μαχαίρωσε μάλιστα δυο αστυνομικούς.
Η Εισαγγελία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης.
Ο ύποπτος ήταν ήδη γνωστός στην αστυνομία για διάπραξη στο παρελθών σοβαρών σωματικών βλαβών.

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ μιλώντας στο πρώτο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARD δήλωσε ‘δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στους σαλαφιστές να δυναμιτίσουν την ειρήνη στη χώρα μας».
Ο υπουργός τόνισε πως θα τεθούν στο μικροσκόπιο και θα εξεταστεί το ενδεχόμενο ποιες από τις οργανώσεις τους θα μπορούσαν να απαγορευθούν.

Υπολογίζεται ότι στη Γερμανία κατοικούν 4.000 σαλαφιστές.
Οι σαλαφιστές, είναι μια ακραία έκφραση του ισλαμισμού και πιστεύουν σε μια κοινωνία που θα τηρεί πιστά τις επιταγές του Κορανίου.
Συχνά στρέφονται και εναντίον μετριοπαθών μουσουλμάνων.
Μια μερίδα αυτών αρνείται την άσκηση βίας ενώ σε άλλους καταλογίζεται η συμμετοχή σε τρομοκρατικές ομάδες.
Σύμφωνα με τους ειδικούς έχουν μια δομή παρόμοια με τις σέκτες. Το 2005 η πλατφόρμα στο ίντερνετ με την επωνυμία «Η αληθινή θρησκεία» κατάφερε μέσω του διαδικτύου όχι μόνο να
προσελκύσει νέους οπαδούς αλλά να διοργανώσει και διάφορες δράσεις στους δρόμους της Γερμανίας, όπως για παράδειγμα τη διανομή του Κορανίου.

Τις τελευταίες ημέρες οι αρχές ασφαλείας της Γερμανίας είχαν καταγράψει πολλές εκκλήσεις φίλων και μελών σαλαφιστικών οργανώσεων να παρευρεθούν στη συγκέντρωση της ακροδεξιάς οργάνωσης «Υπέρ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας» στη Βόννη.
Η οργάνωση αυτή αυτοχαρακτηρίζεται ως κίνηση πολιτών, αλλά η γερμανική Αρχή Προστασίας του Συντάγματος την θεωρεί ακροδεξιά και την έχει θέσει υπό παρατήρηση. Στις τοπικές βουλευτικές εκλογές του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας το 2010 κατάφεραν να πάρουν 1,4%.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ θα πρέπει να εξεταστεί και η πιθανότητα απέλασης μεμονωμένων ατόμων που κρίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνα για τη δημόσια τάξη.
Παρόμοια άποψη εκφράζουν και άλλοι πολιτικοί, όπως για παράδειγμα ο Χριστιανοκοινωνιστής Χανς-Πέτερ Ουλ αλλά και ο Φιλελεύθερος υπουργός Δικαιοσύνης της Έσσης Γιοργκ-Ούβε Χαν, ο οποίος δήλωσε «πως μια δημοκρατική χώρα δεν θα έπρεπε να διστάζει να χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να προφυλάξει τη δημοκρατία. Και σε αυτά ανήκουν η απέλαση, η απαγόρευση εισόδου στη χώρα ή η απαγόρευση του συνέρχεσθαι».

Πηγή Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης :

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε